V editoru dávkového zpracování nebo editoru produktů můžete upravit jednotlivý obrázek a poté změny automaticky použít na ostatní obrázky. K tomu slouží nastavení „Použít na všechny “.
Můžete například přidat textovou vrstvu, upravit její styl a poté ji použít na všechny obrázky v dávce.
Tento článek vysvětluje, jak používat možnost „Použít na všechny “. Popisuje, kde tuto možnost najdete, co se stane, když ji vyberete, a jaká pravidla Photoroom používá při aplikování změn.
Poznámka: V některých verzích aplikace Photoroom pro iOS a Android může být možnost „Použít na všechny “ označena jako „Použít poslední úpravy na všechny “.
Jak přistupovat k možnosti „Použít na všechny“
Ve webové aplikaci je možnost „Použít na všechny“ dostupná v nabídce pilulky pro obrázek (nikoli v nabídce pilulky pro vrstvu). Zobrazí se pouze v případě, že jste provedli změny ve vrstvě na obrázku.
V aplikacích pro iOS a Android se možnost „Použít na vše “ zobrazí jako dočasné oznámení, když:
Otevřete sadu obrázků nebo obrázek produktu v hlavním editoru (z editoru sad nebo editoru produktů).
Upravíte obrázek.
Opustíte hlavní editor a vrátíte se do editoru dávek nebo editoru produktů.
V mobilních zařízeních je tato možnost časově omezená.
Poznámka: Některé funkce úprav nemají možnost „Použít na vše“, například výzvu „Upravit pomocí AI “. V těchto případech je třeba každý obrázek upravit samostatně.
Co se stane, když vyberete možnost „Použít na všechny“?
Pokud vyberete možnost „Použít na všechny“, Photoroom použije poslední úpravy na všechny obrázky v dávce nebo v seznamu produktů. Photoroom zkontroluje historii úprav a poté použije následující pravidla:
Zkontroluje úpravy provedené na posledním obrázku, který byl upraven samostatně.
Ve webové aplikaci se jedná o obrázek, který byl použit pro přístup k funkci „Použít na všechny“.
V aplikacích pro iOS a Android se jedná o nejnovější obrázek, který byl upraven v hlavním editoru.
Pokud byla úprava provedena na vrstvě hlavního objektu, Photoroom použije stejnou úpravu na vrstvu hlavního objektu i v ostatních obrázcích.
Pokud byla úprava provedena na vrstvě pozadí, Photoroom použije stejnou úpravu na vrstvu pozadí v ostatních obrázcích.
Pokud byla během úpravy přidána vrstva, přidá se stejná vrstva také do ostatních obrázků.
Pokud ostatní obrázky obsahují další vrstvy, které nejsou součástí upraveného obrázku, Photoroom tyto další vrstvy odstraní. Vrstvy s hlavním objektem však odstraní.
Důležité! Pokud má poslední upravený obrázek pozadí ve formátu AI, mohou se pozadí jednotlivých obrázků mírně lišit. Podrobnosti najdete v části Řešení problémů níže.
Co se stane, pokud ignorujete možnost „Použít na všechny“?
Pokud nezvolíte možnost „Použít na všechny“, úpravy se použijí pouze na obrázek, na kterém jste pracovali. V systémech iOS a Android je možnost „Použít na všechny“ časově omezená a krátce po zobrazení zmizí.
Co když zmeškáte příležitost vybrat možnost „Použít na všechny“?
Pokud používáte iOS nebo Android a chtěli jste vybrat možnost „Použít na všechny“, ale oznámení se zavřelo dříve, než jste ho stihli vybrat, existuje způsob, jak ho znovu zobrazit:
V hromadném editoru nebo editoru produktového katalogu otevřete obrázek v hlavním editoru.
Proveďte drobnou změnu, například přesuňte vrstvu, a poté editor zavřete.
Vyberte možnost „Použít na všechny“, aby se změna aplikovala na všechny obrázky.
Obrázek znovu otevřete a vraťte jej do stavu, v jakém byl v kroku 1.
Ukončete editor a vyberte možnost „Použít na vše“. Změna se použije na všechny obrázky.
Řešení problémů
Proč je pozadí jiné, i když jsem zvolil možnost „Použít na všechny“?
K tomu může dojít, pokud se jedná o pozadí vytvořené pomocí funkce AI Background.
U AI pozadí Photoroom nepoužívá stejný obrázek pozadí opakovaně. Místo toho generuje nová pozadí pomocí stejného zadání jako u originálu. Výsledkem jsou podobná, ale ne identická pozadí, protože Photoroom:
analyzuje objekty v popředí obrázku, včetně barev, tónů a stínů
generuje nové pozadí, které zohledňuje barvy, tóny a stíny.
Výsledkem jsou realističtější pozadí s lepším osvětlením a stíny. Pozadí se však mohou mírně lišit.
Proč se v systému iOS nebo Android aplikují pouze některé úpravy?
V systémech iOS a Android můžete v hlavním editoru otevřít obrázek z dávky a poté provést změny. Do editoru můžete také načíst další obrázek z dávky, aniž byste editor opustili. Dochází tedy k postupnému provádění úprav.
Když editor opustíte a vyberete možnost „Použít na všechny“, aplikace Photoroom použije změny z posledního upraveného obrázku, nikoli ze všech obrázků. Abyste nepřišli o úpravy, doporučujeme otevřít obrázek, který chcete upravit, poté editor opustit a použít možnost „Použít na všechny“.
Načítání dalšího obrázku ze sady do editoru v pořadí je určeno pro případy, kdy nechcete použít funkci „Použít na všechny“. Slouží k tomu, když chcete upravovat obrázky ze sady jednotlivě v pořadí a při ukončení editoru funkci „Použít na všechny “ ignorovat.




