Mετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς λειτουργεί η επιλογή «Εφαρμογή σε όλα»;

C
Συντάχθηκε από: Craig Wright

Στον Επεξεργαστή παρτίδων ή στον Επεξεργαστή προϊόντων, μπορείτε να επεξεργαστείτε μια μεμονωμένη εικόνα και στη συνέχεια να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας αυτόματα στις υπόλοιπες εικόνες. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση «Εφαρμογή σε όλα ».

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα επίπεδο κειμένου, να διαμορφώσετε το στυλ του και, στη συνέχεια, να το εφαρμόσετε σε όλες τις εικόνες της παρτίδας.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Εφαρμογή σε όλα ». Περιγράφει πού μπορείτε να βρείτε την επιλογή, τι συμβαίνει αν την επιλέξετε και ποιους κανόνες χρησιμοποιεί το Photoroom για την εφαρμογή των αλλαγών.

Σημείωση: Η επιλογή «Εφαρμογή σε όλα» ενδέχεται να φέρει την ονομασία «Εφαρμογή πρόσφατων τροποποιήσεων σε όλα» σε ορισμένες εκδόσεις του Photoroom για iOS και Android.


Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή «Εφαρμογή σε όλα»

Στην εφαρμογή Web, η επιλογή «Εφαρμογή σε όλα» είναι διαθέσιμη από το μενού με το εικονίδιο σε σχήμα χαπιού για την εικόνα (όχι από το μενού με το εικονίδιο σε σχήμα χαπιού για ένα επίπεδο). Εμφανίζεται μόνο αν έχετε κάνει αλλαγές σε ένα επίπεδο της εικόνας.

Στο iOS και το Android, η επιλογή «Εφαρμογή σε όλα» εμφανίζεται ως προσωρινή ειδοποίηση όταν:

  1. Ανοίγετε μια εικόνα παρτίδας ή προϊόντος στον κύριο επεξεργαστή (από τον Επεξεργαστή παρτίδων ή τον Επεξεργαστή προϊόντων).

  2. Επεξεργάζεστε την εικόνα.

  3. Βγείτε από τον κύριο επεξεργαστή και επιστρέψετε στον Επεξεργαστή παρτίδων ή στον Επεξεργαστή προϊόντων.

Στις κινητές συσκευές, η επιλογή είναι χρονικά περιορισμένη.

Σημείωση: Ορισμένες λειτουργίες επεξεργασίας δεν διαθέτουν την επιλογή «Εφαρμογή σε όλα», για παράδειγμα, η προτροπή «Επεξεργασία με AI ». Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να επεξεργαστείτε κάθε εικόνα ξεχωριστά.


Τι συμβαίνει όταν επιλέγετε «Εφαρμογή σε όλα»;

Εάν επιλέξετε «Εφαρμογή σε όλα», το Photoroom εφαρμόζει τις πρόσφατες επεξεργασίες σε κάθε εικόνα της παρτίδας ή της λίστας προϊόντων. Το Photoroom ελέγχει το ιστορικό των επεξεργασιών και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τους ακόλουθους κανόνες:

  • Ελέγχει τις τροποποιήσεις που έγιναν στην τελευταία εικόνα που επεξεργάστηκε ξεχωριστά.
    ​

    • Στην εφαρμογή Web, αυτή είναι η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε για την πρόσβαση στην επιλογή «Εφαρμογή σε όλα».

    • Στα iOS και Android, είναι η πιο πρόσφατη εικόνα που επεξεργάστηκε στον κύριο επεξεργαστή.
      ​

  • Εάν η επεξεργασία αφορούσε το κύριο επίπεδο αντικειμένου, το Photoroom εφαρμόζει την ίδια επεξεργασία στο κύριο επίπεδο αντικειμένου και στις άλλες εικόνες.
    ​

  • Εάν η επεξεργασία έγινε σε ένα επίπεδο φόντου, το Photoroom εφαρμόζει την ίδια επεξεργασία στο επίπεδο φόντου των άλλων εικόνων.
    ​

  • Εάν προστέθηκε ένα επίπεδο κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, το ίδιο επίπεδο προστίθεται επίσης στις άλλες εικόνες.
    ​

  • Εάν οι άλλες εικόνες έχουν επιπλέον επίπεδα που δεν περιλαμβάνονται στην επεξεργασμένη εικόνα, το Photoroom αφαιρεί τα επιπλέον επίπεδα. Δεν θα αφαιρέσει τα επίπεδα του κύριου αντικειμένου.

Σημαντικό! Εάν η τελευταία επεξεργασμένη εικόνα έχει φόντο AI, τα φόντα ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς σε κάθε εικόνα. Ανατρέξτε στην ενότητα «Αντιμετώπιση προβλημάτων» παρακάτω για λεπτομέρειες.


Τι συμβαίνει αν αγνοήσετε την επιλογή «Εφαρμογή σε όλες»;

Εάν δεν επιλέξετε «Εφαρμογή σε όλα», οι επεξεργασίες εφαρμόζονται μόνο στην εικόνα στην οποία εργαστήκατε. Σε iOS και Android, η επιλογή «Εφαρμογή σε όλα» είναι χρονικά περιορισμένη και θα εξαφανιστεί λίγο μετά την εμφάνισή της.


Τι γίνεται αν χάσετε την ευκαιρία να επιλέξετε «Εφαρμογή σε όλα»;

Εάν χρησιμοποιείτε iOS ή Android και θέλατε να επιλέξετε «Εφαρμογή σε όλα», αλλά η ειδοποίηση έκλεισε πριν προλάβετε να την επιλέξετε, υπάρχει ένας τρόπος να την εμφανίσετε ξανά:

  1. Από τον «Επεξεργαστή μαζικών αλλαγών» ή τον «Επεξεργαστή καταλόγου προϊόντων», ανοίξτε την εικόνα στον κύριο επεξεργαστή.

  2. Κάντε μια μικρή αλλαγή, όπως να μετακινήσετε ένα επίπεδο, και στη συνέχεια κλείστε τον επεξεργαστή.

  3. Επιλέξτε «Εφαρμογή σε όλα», ώστε η αλλαγή να εφαρμοστεί σε όλες τις εικόνες.

  4. Ανοίξτε ξανά την εικόνα και επαναφέρετε την κατάσταση που είχε στο βήμα 1.

  5. Βγείτε από τον επεξεργαστή και επιλέξτε «Εφαρμογή σε όλα». Η αλλαγή εφαρμόζεται σε όλες τις εικόνες.


Αντιμετώπιση προβλημάτων

Γιατί το φόντο είναι διαφορετικό, παρόλο που επέλεξα να το εφαρμόσω σε όλες;

Αυτό μπορεί να συμβεί αν το φόντο είναι ένα φόντο AI.

Με τα φόντα AI, το Photoroom δεν επαναχρησιμοποιεί την εικόνα φόντου. Αντ' αυτού, δημιουργεί νέα φόντα, χρησιμοποιώντας την ίδια προτροπή με το πρωτότυπο. Αυτό παράγει παρόμοια αλλά όχι πανομοιότυπα φόντα, καθώς το Photoroom:

  • Αναλύει τα αντικείμενα του προσκηνίου στην εικόνα, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, των τόνων και των σκιών

  • Δημιουργεί ένα νέο φόντο που λαμβάνει υπόψη τα χρώματα, τον τόνο και τις σκιές.

Το αποτέλεσμα είναι φόντα που είναι πιο ρεαλιστικά, με καλύτερο φωτισμό και σκιές. Ωστόσο, τα φόντα ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς.


Στο iOS ή στο Android, γιατί εφαρμόζονται μόνο μερικές από τις τροποποιήσεις;

Στα iOS και Android, μπορείτε να ανοίξετε μια εικόνα στον κύριο επεξεργαστή από τη λειτουργία «Μαζική επεξεργασία» και, στη συνέχεια, να κάνετε αλλαγές. Μπορείτε επίσης να φορτώσετε την επόμενη εικόνα της παρτίδας στον επεξεργαστή, χωρίς να βγείτε από αυτόν. Έτσι, υπάρχει μια ακολουθία τροποποιήσεων.

Όταν κλείνετε τον επεξεργαστή και επιλέγετε «Εφαρμογή σε όλα», το Photoroom εφαρμόζει τις αλλαγές από την τελευταία εικόνα που επεξεργαστήκατε, όχι σε όλες τις εικόνες. Για να αποφύγετε την απώλεια των αλλαγών, σας συνιστούμε να ανοίξετε την εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε, στη συνέχεια να κλείσετε τον επεξεργαστή και να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Εφαρμογή σε όλα».

Η φόρτωση της επόμενης εικόνας της παρτίδας στον επεξεργαστή κατά σειρά έχει σχεδιαστεί για τις περιπτώσεις που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Εφαρμογή σε όλα». Προορίζεται για τις περιπτώσεις που θέλετε να επεξεργαστείτε τις εικόνες της παρτίδας ξεχωριστά κατά σειρά και στη συνέχεια να αγνοήσετε την επιλογή «Εφαρμογή σε όλα» όταν κλείσετε τον επεξεργαστή.


Απαντήθηκε η ερώτησή σας;