Ugrás a fő tartalomra

Hogyan működik az „Alkalmazás az összesre” funkció?

C
Írta: Craig Wright

A Tömeges szerkesztőben vagy a Termékszerkesztőben szerkeszthet egy adott képet, majd a módosításokat automatikusan alkalmazhatja a többi képre is. Ehhez használja az „Alkalmazás az összesre” beállítást.

Például hozzáadhat egy szövegréteget, megadhatja a szövegréteg stílusát, majd ezt alkalmazhatja a kötegben található összes képre.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell használni az „Alkalmazás az összesre” opciót. Bemutatja, hol található az opció, mi történik, ha kiválasztja, és milyen szabályokat alkalmaz a Photoroom a módosítások alkalmazásához.

Megjegyzés: A „Mindenre alkalmazás” opció egyes iOS- és Android-verziókban „Legutóbbi módosítások alkalmazása mindenre ” néven szerepelhet.


Hogyan érheted el az „Alkalmazás az összesre” opciót

A webalkalmazásban az „Alkalmazás az összesre” opció a kép pontmenüjéből érhető el (nem a réteg pontmenüjéből). Csak akkor jelenik meg, ha módosításokat hajtott végre a kép egyik rétegén.

iOS-en és Androidon az „Alkalmazás az összesre ” opció ideiglenes értesítésként jelenik meg, amikor:

  1. Megnyit egy tételt vagy termékképet a főszerkesztőben (a Tételszerkesztőből vagy a Termékszerkesztőből).

  2. Szerkeszti a képet.

  3. Kilép a főszerkesztőből, és visszatér a Tételszerkesztőbe vagy a Termékszerkesztőbe.

Mobil eszközökön az opció időfüggő.

Megjegyzés: Egyes szerkesztési funkciókhoz nem tartozik az „Alkalmazás az összesre” opció, például az „AI-val szerkesztés” parancshoz. Ezek esetében minden képet külön-külön kell szerkesztenie.


Mi történik, ha kiválasztja az „Alkalmazás az összesre” opciót?

Ha kiválasztja az „Alkalmazás az összesre” opciót, a Photoroom a legutóbbi szerkesztéseket alkalmazza a köteg vagy a terméklista minden képére. A Photoroom ellenőrzi a szerkesztések előzményeit, majd a következő szabályokat alkalmazza:

  • Ellenőrzi az utoljára külön szerkesztett képen végzett módosításokat.
    ​

    • A webalkalmazásban ez az a kép, amelyen keresztül az „Alkalmazás az összesre” gombra kattintott.

    • iOS-en és Androidon ez a fő szerkesztőben legutóbb szerkesztett kép.
      ​

  • Ha a szerkesztés a fő objektumrétegre vonatkozott, a Photoroom ugyanazt a módosítást alkalmazza a többi kép fő objektumrétegére is.
    ​

  • Ha a szerkesztés egy háttérrétegre vonatkozott, a Photoroom ugyanazt a szerkesztést alkalmazza a többi kép háttérrétegére is.
    ​

  • Ha a szerkesztés során réteget adtak hozzá, ugyanazt a réteget a többi képhez is hozzáadja.
    ​

  • Ha a többi képen vannak olyan további rétegek, amelyek nem szerepelnek a szerkesztett képen, a Photoroom eltávolítja ezeket a további rétegeket. A fő objektum rétegeit nem távolítja el.

Fontos! Ha az utoljára szerkesztett kép AI-háttérrel rendelkezik, a háttér az egyes képeken kissé eltérő lehet. A részleteket lásd az alábbi Hibaelhárítás című részben.


Mi történik, ha figyelmen kívül hagyja az „Alkalmazás az összesre” opciót?

Ha nem jelöli be az „Alkalmazás mindegyikre” opciót, a szerkesztések csak az éppen szerkesztett képre vonatkoznak. iOS és Android rendszereken az „Alkalmazás mindegyikre” opció időkorlátozott, és a megjelenés után röviddel eltűnik.


Mi történik, ha elmulasztja az „Alkalmazás az összesre” gomb megnyomását?

Ha iOS-en vagy Androidon használja az alkalmazást, és az „Alkalmazás az összesre” gombra akart kattintani, de az értesítés bezárult, mielőtt kiválaszthatta volna, van egy módszer a gomb újbóli megjelenítésére:

  1. A Tömeges szerkesztőből vagy a Termékkatalógus-szerkesztőből nyisd meg a képet a fő szerkesztőben.

  2. Végezzen el egy kisebb módosítást, például mozgasson el egy réteget, majd lépjen ki.

  3. Válaszd az „Alkalmazás az összesre” op ciót, hogy a módosítás az összes képre érvényes legyen.

  4. Nyisd meg újra a képet, és állítsd vissza az 1. lépésben látható állapotra.

  5. Lépjen ki a szerkesztőből, és válassza az „Alkalmazás az összesre” lehetőséget. A módosítás az összes képre érvényes lesz.


Hibaelhárítás

Miért eltérő a háttér, annak ellenére, hogy az „Alkalmazás az összesre” opciót választottam?

Ez akkor fordulhat elő, ha a háttér egy AI-háttér.

AI-háttér esetén a Photoroom nem használja újra a háttérképet. Ehelyett új háttérképeket generál, az eredetihez hasonló utasítások alapján. Ez hasonló, de nem azonos háttérképeket eredményez, mivel a Photoroom:

  • Elemzi a kép előtérben lévő objektumait, beleértve a színeket, a tónusokat és az árnyékokat

  • Olyan új hátteret generál, amely figyelembe veszi a színeket, a tónusokat és az árnyékokat.

Az eredmény: valósághűbb háttérképek, jobb megvilágítással és árnyékokkal. A háttérképek azonban kissé eltérhetnek egymástól.


Miért csak néhány szerkesztés kerül alkalmazásra iOS-en vagy Androidon?

iOS-en és Androidon megnyithat egy képet a fő szerkesztőben a „Batch” menüpontból, majd elvégezheti a módosításokat. A szerkesztőből kilépés nélkül betöltheti a köteg következő képét is a szerkesztőbe. Így egy szerkesztési sorozat jön létre.

Amikor kilép a szerkesztőből, és kiválasztja az „Alkalmazás az összesre” opciót, a Photoroom az utoljára szerkesztett kép módosításait alkalmazza, nem pedig az összes képét. A módosítások elvesztésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy nyissa meg a szerkeszteni kívánt képet, majd lépjen ki a szerkesztőből, és használja az „Alkalmazás az összesre” funkciót.

A következő kötegelt kép sorrendben történő betöltése a szerkesztőbe arra az esetre szolgál, amikor nem szeretné használni az „Alkalmazás az összesre” funkciót. Ez akkor hasznos, ha a kötegelt képeket egyenként, sorrendben szeretné szerkeszteni, majd kilépéskor figyelmen kívül hagyja az „Alkalmazás az összesre” funkciót.


Választ kapott a kérdésére?