I Batch Editor eller Product Editor kan du redigere et enkelt bilde og deretter bruke endringene automatisk på de andre bildene. For å gjøre dette bruker du innstillingen «Bruk på alle ».
Du kan for eksempel legge til et tekstlag, formatere tekstlaget og deretter bruke det på alle bildene i batchen.
Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker alternativet «Bruk på alle ». Den beskriver hvor du finner alternativet, hva som skjer når du velger det, og hvilke regler Photoroom bruker for å bruke endringene.
Merk: «Bruk på alle » kan i enkelte iOS- og Android-versjoner av Photoroom være merket som «Bruk de siste endringene på alle ».
Slik får du tilgang til «Bruk på alle»
I nettappen er alternativet «Bruk på alle» tilgjengelig fra pillemenyen for bildet (ikke pillemenyen for et lag). Det vises bare hvis du har gjort endringer i et lag på bildet.
På iOS og Android vises alternativet «Bruk på alle » som en midlertidig melding når du:
Åpner et batch- eller produktbilde i hovedredigeringsprogrammet (fra Batch Editor eller Product Editor).
Redigerer bildet.
Lukker hovededitoren og går tilbake til batchredigereren eller produktredigereren.
På mobil er alternativet tidsavhengig.
Merk: Noen redigeringsfunksjoner har ikke «Bruk på alle», for eksempel «Rediger med AI»-meldingen. For disse må du redigere hvert bilde individuelt.
Hva skjer når du velger «Bruk på alle»?
Hvis du velger «Bruk på alle», bruker Photoroom de siste endringene på hvert bilde i batchen eller produktlisten. Photoroom sjekker redigeringshistorikken og bruker deretter følgende regler:
Sjekk endringene som ble gjort på det siste bildet som ble redigert individuelt.
I nettappen er dette bildet som ble brukt for å åpne «Bruk på alle».
På iOS og Android er det det siste bildet som ble redigert i hovedredigeringsverktøyet.
Hvis endringen ble gjort i hovedobjektlaget, bruker Photoroom den samme endringen på hovedobjektlaget i de andre bildene.
Hvis endringen ble gjort på et bakgrunnslag, bruker Photoroom den samme endringen på bakgrunnslaget i de andre bildene.
Hvis et lag ble lagt til under redigeringen, blir det samme laget også lagt til i de andre bildene.
Hvis de andre bildene har ekstra lag som ikke finnes i det redigerte bildet, fjerner Photoroom de ekstra lagene. Hovedobjektlagene blir ikke fjernet.
Viktig! Hvis det sist redigerte bildet har en AI-bakgrunn, kan bakgrunnene være litt forskjellige på hvert bilde. Se avsnittet Feilsøking nedenfor for mer informasjon.
Hva skjer hvis du ignorerer «Bruk på alle»?
Hvis du ikke velger «Bruk på alle», gjelder endringene bare for bildet du har arbeidet med. På iOS og Android er «Bruk på alle » tidsbegrenset og forsvinner kort tid etter at det vises.
Hva hvis du går glipp av muligheten til å velge «Bruk på alle»?
Hvis du bruker iOS eller Android og ønsket å velge «Bruk på alle», men varselet ble lukket før du rakk å velge det, finnes det en måte å vise det på nytt:
Åpne bildet i hovedredigeringsprogrammet fra Batch Editor eller Product Catalog Editor.
Gjør en liten endring, for eksempel å flytte et lag, og avslutt deretter.
Velg «Bruk på alle» slik at endringen gjelder for alle bildene.
Åpne bildet igjen og endre det tilbake til slik det var i trinn 1.
Lukk redigeringsprogrammet og velg «Bruk på alle». Endringen gjelder for alle bildene.
Feilsøking
Hvorfor er bakgrunnen annerledes selv om jeg valgte å bruke den på alle?
Dette kan skje hvis bakgrunnen er en AI-bakgrunn.
Med AI-bakgrunner gjenbruker ikke Photoroom bakgrunnsbildet. I stedet genererer det nye bakgrunner ved å bruke samme prompt som originalen. Dette gir bakgrunner som ligner, men ikke er identiske, siden Photoroom:
Analyserer forgrunnsobjektene i bildet, inkludert farge, tone og skygger
Genererer en ny bakgrunn som tar hensyn til farger, tone og skygger.
Resultatet er bakgrunner som er mer realistiske, med bedre belysning og skygger. Men bakgrunnene kan være litt forskjellige.
Hvorfor blir bare noen av endringene brukt på iOS eller Android?
På iOS og Android kan du åpne et bilde i hovededitoren fra «Batch» og deretter foreta endringer. Du kan også laste inn det neste bildet i batchen i editoren uten å gå ut av editoren. Det blir dermed en sekvens av endringer.
Når du lukker redigeringsverktøyet og velger «Bruk på alle», bruker Photoroom endringene fra det sist redigerte bildet, ikke på alle bildene. For å unngå å miste endringene, anbefaler vi at du åpner bildet du vil redigere, deretter lukker redigeringsverktøyet og bruker «Bruk på alle».
Funksjonen for å laste inn det neste bildet i serien i redigeringsprogrammet er ment for situasjoner der du ikke ønsker å bruke «Bruk på alle». Den er til for når du vil redigere bildene i serien enkeltvis i rekkefølge og deretter ignorere «Bruk på alle » når du lukker redigeringsprogrammet.




