Naar de hoofdinhoud

Hoe werkt de functie "Toepassen op alles"?

C
Geschreven door Craig Wright

In de Batch-editor of Product-editor kun je een afzonderlijke afbeelding bewerken en je wijzigingen vervolgens automatisch toepassen op de andere afbeeldingen. Gebruik hiervoor de instelling ‘Toepassen op alle ’.

U kunt bijvoorbeeld een tekstlaag toevoegen, de tekstlaag opmaken en deze vervolgens toepassen op alle afbeeldingen in de batch.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de optie 'Toepassen op alles' gebruikt. Er wordt beschreven waar u de optie kunt vinden, wat er gebeurt als u deze selecteert en welke regels Photoroom hanteert om de wijzigingen toe te passen.

Opmerking: ‘Toepassen op alles’ kan in sommige iOS- en Android-versies van Photoroom de naam ‘Recente bewerkingen op alles toepassen’ hebben.


Toegang tot ‘Toepassen op alles’

In de webapp is de optie ‘Toepassen op alles’ beschikbaar via het pilmenu van de afbeelding (niet via het pilmenu van een laag). Deze wordt alleen weergegeven als je wijzigingen hebt aangebracht in een laag op de afbeelding.

Op iOS en Android verschijnt de optie ‘Toepassen op alles’ als een tijdelijke melding wanneer je:

  1. Een batch- of productafbeelding opent in de hoofdeditor (vanuit de Batch-editor of Product-editor).

  2. De afbeelding bewerkt.

  3. De hoofdeditor afsluit en terugkeert naar de Batch-editor of Product-editor.

Op mobiele apparaten is de optie tijdsgebonden.

Opmerking: Sommige bewerkingsfuncties hebben geen 'Toepassen op alles'-optie, bijvoorbeeld de prompt 'Bewerken met AI '. In die gevallen moet u elke afbeelding afzonderlijk bewerken.


Wat gebeurt er als je 'Toepassen op alles' selecteert?

Als je 'Toepassen op alles' selecteert, past Photoroom de recente bewerkingen toe op elke afbeelding in de batch of productlijst. Photoroom controleert de bewerkingsgeschiedenis en hanteert vervolgens de volgende regels:

  • Controleer de bewerkingen die zijn aangebracht op de laatste afbeelding die afzonderlijk is bewerkt.
    ​

    • In de webapp is dit de afbeelding waarmee je 'Toepassen op alles' hebt geopend.

    • Op iOS en Android is dit de meest recente afbeelding die in de hoofdeditor is bewerkt.
      ​

  • Als de bewerking betrekking had op de hoofdobjectlaag, past Photoroom dezelfde bewerking toe op de hoofdobjectlaag in de andere afbeeldingen.
    ​

  • Als de bewerking betrekking had op een achtergrondlaag, past Photoroom dezelfde bewerking toe op de achtergrondlaag in de andere afbeeldingen.
    ​

  • Als er tijdens de bewerking een laag is toegevoegd, wordt dezelfde laag ook aan de andere afbeeldingen toegevoegd.
    ​

  • Als de andere afbeeldingen extra lagen bevatten die niet in de bewerkte afbeelding voorkomen, verwijdert Photoroom deze extra lagen. De lagen met het hoofdobject worden niet verwijderd.

Belangrijk! Als de laatst bewerkte afbeelding een AI-achtergrond heeft, kunnen de achtergronden op elke afbeelding enigszins verschillen. Zie het gedeelte ‘Problemen oplossen’ hieronder voor meer informatie.


Wat gebeurt er als je ‘Toepassen op alle’ negeert?

Als je ‘Toepassen op alles’ niet selecteert, worden de bewerkingen alleen toegepast op de afbeelding waaraan je hebt gewerkt. Op iOS en Android is ‘Toepassen op alles’ tijdgevoelig en verdwijnt het kort nadat het is weergegeven.


Wat als je de kans mist om ‘Toepassen op alles’ te selecteren?

Als je op iOS of Android bent en ‘Toepassen op alles’ wilde selecteren, maar de melding werd gesloten voordat je deze kon selecteren, is er een manier om deze opnieuw weer te geven:

  1. Open vanuit de Batch-editor of de Productcatalogus-editor de afbeelding in de hoofdeditor.

  2. Breng een kleine wijziging aan, zoals het verplaatsen van een laag, en sluit vervolgens de editor af.

  3. Selecteer 'Toepassen op alles' zodat de wijziging op alle afbeeldingen wordt toegepast.

  4. Open de afbeelding opnieuw en breng deze terug naar de toestand uit stap 1.

  5. Sluit de editor af en selecteer 'Toepassen op alles'. De wijziging wordt op alle afbeeldingen toegepast.


Problemen oplossen

Waarom is de achtergrond anders, ook al heb ik ervoor gekozen om de wijziging op alle afbeeldingen toe te passen?

Dit kan gebeuren als de achtergrond een AI-achtergrond is.

Bij AI-achtergronden hergebruikt Photoroom de achtergrondafbeelding niet. In plaats daarvan genereert het nieuwe achtergronden, met dezelfde prompt als het origineel. Dit levert vergelijkbare, maar niet identieke achtergronden op, omdat Photoroom:

  • De objecten op de voorgrond in de afbeelding analyseert, inclusief kleur, toon en schaduwen

  • Een nieuwe achtergrond genereert waarbij rekening wordt gehouden met de kleuren, toon en schaduwen.

Het resultaat zijn achtergronden die realistischer zijn, met betere belichting en schaduwen. Maar de achtergronden kunnen enigszins verschillen.


Waarom worden op iOS of Android slechts enkele bewerkingen toegepast?

Op iOS en Android kun je een afbeelding vanuit Batch in de hoofdeditor openen en vervolgens wijzigingen aanbrengen. Je kunt ook de volgende afbeelding in de batch in de editor laden, zonder de editor te verlaten. Er is dus een reeks bewerkingen.

Wanneer je de editor afsluit en ‘Toepassen op alles’ selecteert, past Photoroom de wijzigingen van de laatst bewerkte afbeelding toe, niet die van alle afbeeldingen. Om te voorkomen dat bewerkingen verloren gaan, raden we je aan de afbeelding te openen die je wilt bewerken, vervolgens de editor af te sluiten en ‘Toepassen op alles’ te gebruiken.

Het achtereenvolgens laden van de volgende batchafbeelding in de editor is bedoeld voor wanneer je ‘Toepassen op alles’ niet wilt gebruiken. Dit is voor wanneer je batchafbeeldingen afzonderlijk achter elkaar wilt bewerken en vervolgens ‘Toepassen op alles’ wilt negeren wanneer je de editor sluit.


Was dit een antwoord op uw vraag?