Gebruik een schaduw om een 3D-effect te creëren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door een schaduw toe te voegen en deze te verplaatsen, kun je je afbeelding een 3D-effect geven. Dit is een geweldige manier om je productafbeeldingen er realistischer uit te laten zien en is vooral effectief op eenvoudige, lichtgekleurde achtergronden.

Selecteer de link voor je apparaat om te leren hoe je een schaduw kunt verplaatsen om 3D-effecten te creëren:

Op iPhone en iPad

Een schaduw verplaatsen voor een 3D-effect op de iPhone- en iPad-versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Op de pagina Maken selecteert u Uw inhoud en vervolgens het ontwerp dat u wilt bewerken. U kunt ook Starten vanaf foto selecteren en een nieuw ontwerp maken om mee te werken.

2. Selecteer het voorgrondobject dat je wilt voorzien van het schaduweffect.

3. Selecteer de instelling Schaduw zodat deze is ingeschakeld en de schaduwinstellingen worden weergegeven.

4. Selecteer Verplaatsen.

5. Selecteer de 3D-knop en versleep de schaduw om de hoek en lengte te wijzigen.

6. Selecteer de 2D-knop en sleep de schaduw om hem naar links, rechts, boven of beneden te verplaatsen.

7. Selecteer Gereed om de schaduweffecten te bevestigen.

8. Selecteer Gereed om de laaginstellingen te sluiten.

9. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsinstellingen om verdere wijzigingen in je ontwerp aan te brengen.

10. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen.

Op Android

Een schaduw verplaatsen voor een 3D-effect op de Android-versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Op de pagina Maken selecteert u Uw inhoud en vervolgens het ontwerp dat u wilt bewerken. U kunt ook Starten vanaf foto selecteren en een nieuw ontwerp maken om mee te werken.

2. Selecteer het voorgrondobject dat je wilt voorzien van het schaduweffect.

3. Selecteer de instelling Schaduw zodat deze is ingeschakeld en de schaduwinstellingen worden weergegeven.

4. Selecteer een van de vooraf ingestelde schaduwen, zoals Boven 1 of Lang 1. Je kunt ook Aangepast selecteren. U kunt ook Aangepast selecteren.

Als u een van de vooraf ingestelde schaduwen kiest, negeert u stap 5-8 en gaat u verder vanaf stap 9.

Als u Aangepast kiest, gaat u verder vanaf stap 5

5. Selecteer 3D verplaatsen en sleep de schaduw om de hoek en lengte te wijzigen. Selecteer Gereed om te bevestigen.

6. Selecteer Verplaatsen en sleep de schaduw naar links, rechts, boven of beneden. Selecteer Gereed om te bevestigen.

7. [Optioneel] Gebruik de Aangepaste instellingen om de schaduw verder te bewerken, bijvoorbeeld om een vervagingseffect toe te passen of de kleur te wijzigen.

8. Selecteer Gereed om de schaduweffecten te bevestigen.

9. Selecteer Gereed om de laaginstellingen te sluiten.

10. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsinstellingen om verdere wijzigingen in je ontwerp aan te brengen.

11. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen.

Op de webapp

Om een schaduw te verplaatsen voor een 3D-effect op de Web App (desktop) versie van Photoroom:

1. Log in bij Photoroom op app.photoroom.com

2. Selecteer Ontwerpen en vervolgens het ontwerp dat u wilt bewerken. U kunt ook Creëer selecteren en vervolgens een nieuw ontwerp maken om mee te werken.

3. Selecteer het voorgrondobject dat je wilt voorzien van het schaduweffect.

4. Selecteer de instelling Schaduwen zodat deze is ingeschakeld en de schaduwinstellingen worden weergegeven.

5. Selecteer Verplaatsen.

6. Selecteer de 3D-knop en versleep de schaduw om de hoek en lengte te wijzigen.

7. Selecteer de 2D-knop en sleep de schaduw om hem naar links, rechts, boven of beneden te verplaatsen.

8. Selecteer het pictogram Terug naast de kop Schaduw verplaatsen om de schaduweffecten te bevestigen.

9. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsinstellingen om je ontwerp verder aan te passen.

10. Selecteer Downloaden om je ontwerp op te slaan en een lokale kopie in je browser te downloaden.