Photoroom-afbeeldingen converteren naar verschillende indelingen (.png, .jpg, .webp)
Photoroom-afbeeldingen converteren naar verschillende indelingen (.png, .jpg, .webp)
Eliot Andres avatar
Geschreven door Eliot Andres
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Photoroom kan afbeeldingen exporteren in verschillende bestandsindelingen, waaronder .jpeg, .png en .webp (alleen Android). Het .png-formaat is het beste voor ontwerpen met transparantie, terwijl .jpeg en .webp beter zijn om de bestandsgrootte klein te houden (maar de kwaliteit kan lager zijn).

Photoroom gebruikt standaard .png als een afbeelding transparant is. Voor afbeeldingen zonder transparantie wordt .jpeg gebruikt. Maar je kunt kiezen welk formaat wordt gebruikt in je Voorkeuren.

Op iPhone-, iPad- en Android-toestellen kunt u het bestandsformaat ook wijzigen wanneer u een ontwerp exporteert.

Selecteer de link voor je apparaat voor instructies:

Opmerking: de voorkeuren gelden voor elke gebruiker en worden niet gedeeld door je team(s) of tussen platforms. Je moet ze individueel instellen per teamlid en één keer per platform (web, iOS, Android).

Op iPhone en iPad

Als je Photoroom gebruikt op een iPhone of iPad, kun je het bestandsformaat instellen in je Voorkeuren. Het door jou gekozen bestandsformaat wordt dan als standaard gebruikt voor alle ontwerpen.

Je kunt ook een ontwerp bewerken en een bestandsformaat kiezen dat alleen voor dat specifieke ontwerp geldt.

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Uw inhoud.

2. Selecteer Voorkeuren.

3. Kies het exportbestandsformaat dat Photoroom standaard gebruikt.

4. Selecteer Terug.

5. Maak op de pagina Maken een nieuw ontwerp.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een van uw bestaande ontwerpen bewerken

6. Selecteer het pictogram Delen in de rechterbovenhoek.

7. Op de pagina Exporteren ziet u bovenaan de bestandsnaam voor het ontwerp. Het bestand is ingesteld op het formaat dat je hebt gekozen in je Voorkeuren.

Om het formaat te wijzigen, selecteer je Opties en kies je vervolgens het formaat. Deze formaatwijziging geldt alleen voor het geselecteerde ontwerp, niet voor alle ontwerpen.

8. Selecteer Gereed.

9. [Optioneel] Om de bestandsnaam te wijzigen, selecteer je Opties en vervolgens het potlood naast de naam. Voer de nieuwe bestandsnaam in en selecteer Gereed.

10. Gebruik de opties op de pagina Exporteren om je ontwerp op te slaan en te delen.

Op Android

Als u Photoroom gebruikt op een Android-toestel, kunt u het bestandsformaat instellen in uw Voorkeuren. De bestandsindeling die je kiest, wordt dan als standaard gebruikt voor alle ontwerpen.

Je kunt ook een ontwerp bewerken en een bestandsformaat kiezen dat alleen voor dat specifieke ontwerp geldt.

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Uw inhoud.

2. Selecteer Voorkeuren.

3. Kies het exportbestandsformaat dat Photoroom standaard gebruikt.

4. Selecteer de pijl terug in de linkerbovenhoek.

5. Maak een nieuw ontwerp op de pagina Maken.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een van uw bestaande ontwerpen bewerken

6. Selecteer het pictogram Delen in de rechterbovenhoek.

7. Op de pagina Exporteren ziet u bovenaan de bestandsnaam voor het ontwerp. Het bestand is ingesteld op het formaat dat je hebt gekozen in je Voorkeuren.

Om het formaat te wijzigen, selecteer je Opties en kies je vervolgens het formaat. Deze formaatwijziging geldt alleen voor het geselecteerde ontwerp, niet voor alle ontwerpen.

8. Selecteer Gereed.

9. [Optioneel] Om de bestandsnaam te wijzigen, selecteer je Opties en vervolgens de naam. Voer de nieuwe bestandsnaam in en selecteer Gereed.

10. Gebruik de opties op de pagina Exporteren om je ontwerp op te slaan en te delen.

Op de webapp

Op de Web App (desktop) versie van Photoroom kunt u het bestandstype instellen in uw Voorkeuren.

(Video toont Photoroom op de Web App)

1. Selecteer Voorkeuren.

2. Kies het bestandsformaat.

3. Maak een nieuw ontwerp of bewerk een bestaand ontwerp.

4. [Optioneel] Wijzig de bestandsnaam voor het ontwerp. Voer de naam in het veld bovenaan in.

5. Selecteer Downloaden.

Om hetzelfde ontwerp in een ander bestandsformaat te downloaden, moet je teruggaan naar Voorkeuren en het bestandstype opnieuw wijzigen. Bewerk vervolgens je ontwerp opnieuw en download het.