Een laag van een ontwerp vervagen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een van de meest gebruikte effecten voor professionele fotografie is het vervagen van een deel van een foto, meestal de achtergrond. Het is mooi, maar belangrijker nog, het helpt bij het vertellen van verhalen door:

• Focussen op wat belangrijk is - je onderwerp - door een overzichtelijke achtergrond te creëren

• Een subtiel idee te geven van de context. Een onscherpe achtergrond kan een sfeer van de locatie suggereren zonder al te veel "visuele ruis" te creëren.

Bij traditionele fotografie heb je dure apparatuur nodig om onscherpe effecten te creëren. Maar Photoroom maakt het eenvoudig.

Selecteer de link voor je apparaat voor instructies:

Op iPhone en iPad

Een laag van je ontwerp vervagen op iPhone of iPad:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Kies een sjabloon voor het ontwerp, bijvoorbeeld Originele afbeelding om de achtergrond van een foto te behouden.

U kunt ook een ontwerp uit Uw inhoud selecteren en dat bewerken

2. Selecteer Lagen.

3. Selecteer de laag die je wilt vervagen.

4. Scroll naar beneden naar de instelling Vervagen en schakel deze in.

5. Kies een type vervaging uit de lijst. Er zijn verschillende vervagingseffecten beschikbaar, elk met een ander effect.

6. Gebruik de schuifregelaar onder de soorten vervaging om de hoeveelheid vervaging te verhogen of te verlagen.

7. Selecteer Gereed op de laag als je tevreden bent met het vervagingseffect.

8. Selecteer Gereed in de instellingen voor Lagen.

9. Selecteer Exporteren en gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen.

Tip: Je kunt ook andere effecten gebruiken op de onscherpe laag. Je kunt bijvoorbeeld de instellingen Aanpassen gebruiken om de helderheid of warmte van een onscherpe laag te wijzigen.

Op Android

Een laag van je ontwerp vervagen op een Android-toestel:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Kies een sjabloon voor het ontwerp, bijvoorbeeld Originele afbeelding om de achtergrond van een foto te behouden.

Je kunt ook een ontwerp uit Uw inhoud selecteren en dat bewerken

2. Selecteer Lagen.

3. Selecteer de laag die je wilt vervagen.

4. Scroll naar beneden naar de instelling Vervagen en schakel deze in.

5. Kies een type vervaging uit de lijst. Er zijn verschillende vervagingseffecten beschikbaar, elk met een ander effect.

6. Gebruik de schuifregelaar onder de soorten vervaging om de hoeveelheid vervaging te verhogen of te verlagen.

7. Selecteer Gereed op de laag als je tevreden bent met het vervagingseffect.

8. Selecteer Gereed in de instellingen voor Lagen.

9. Selecteer Exporteren en gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen.

Tip: Je kunt ook andere effecten gebruiken op de onscherpe laag. Je kunt bijvoorbeeld de instellingen Aanpassen gebruiken om de helderheid of warmte van een onscherpe laag te wijzigen.

Op webapp

Zo vervaagt u een laag van uw ontwerp op de Web App (desktop) versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Kies een sjabloon voor het ontwerp, bijvoorbeeld Originele afbeelding om de achtergrond van een foto te behouden. Bevestig dat je een nieuwe sjabloon wilt toepassen.

Je kunt ook een van je bestaande ontwerpen selecteren en die bewerken

2. Selecteer de laag die je wilt vervagen.

3. Scroll naar beneden naar de instelling Vervagen en schakel deze in.

4. Kies een type vervaging uit de lijst. Er zijn verschillende vervagingseffecten beschikbaar, elk met een ander effect.

5. Gebruik de schuifregelaar onder de soorten vervaging om de hoeveelheid vervaging te vergroten of te verkleinen.

6. Selecteer Downloaden om je ontwerp op te slaan en een lokale kopie in de browser te downloaden.

Tip: Je kunt ook andere effecten gebruiken op de vervaagde laag. Je kunt bijvoorbeeld de instellingen Aanpassen gebruiken om de helderheid of warmte van een onscherpe laag te wijzigen.