Een object transparant maken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Photoroom kunt u een ontwerp maken met afbeeldingen, tekst en afbeeldingen op verschillende lagen. Elke laag heeft zijn eigen instellingen en een daarvan is Ondoorzichtigheid. Hiermee bepaal je de transparantie van een laag en kun je objecten op een laag verbergen of semi-transparante effecten maken.

Selecteer de link voor je apparaat om te leren hoe je een laag transparant maakt:

Ondoorzichtigheid werkt op dezelfde manier op iOS en Android.

Opmerking: Als je een afbeelding hebt met meerdere objecten op dezelfde laag, kun je niet een van de objecten transparant maken zonder de hele laag te beïnvloeden.

Op iPhone, iPad en Android

De laag van een object transparant maken op mobiele versies van Photoroom:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Maak een ontwerp met objecten op meerdere lagen. Dit kan een afbeelding zijn met afbeeldingen, grafieken of tekst toegevoegd op verschillende lagen. U kunt ook Uw ontwerpen selecteren en een bestaand ontwerp met meerdere lagen selecteren.

Zie Lagen gebruiken om veel afbeeldingen aan een ontwerp toe te voegen voor meer informatie over lagen

2. Selecteer een object dat je transparant wilt maken.

3. Selecteer in de instellingen voor de laag Aanpassen.

4. Selecteer Dekking.

5. Gebruik de schuifbalk om de zichtbaarheid van de laag te wijzigen. 0 is transparant, 100 is volledig zichtbaar.

6. Selecteer Gereed om de laaginstellingen te sluiten.

7. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen.

Op de webapp

Een laag transparant maken op de Web App (desktop) versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Maak een ontwerp met objecten op meerdere lagen. Dit kan een afbeelding zijn met afbeeldingen, grafieken of tekst op verschillende lagen. U kunt ook Uw ontwerpen selecteren en een bestaand ontwerp met meerdere lagen selecteren.

Zie Lagen gebruiken om veel afbeeldingen aan een ontwerp toe te voegen voor meer informatie over lagen

2. Selecteer een object dat je transparant wilt maken.

3. Selecteer in de instellingen voor de laag Aanpassen.

4. Selecteer Dekking.

5. Gebruik de schuifbalk om de zichtbaarheid van de laag te wijzigen. 0 is transparant, 100 is volledig zichtbaar.

6. [Selecteer een object op een andere laag om de instellingen voor die laag te openen. Om alle lagen in de zijbalk te bekijken, selecteer je het grijze gebied achter je ontwerp.

7. Selecteer Download en kies een bestandstype.

8. Selecteer Downloaden om je ontwerp op te slaan en een lokale kopie in de browser te downloaden.