Alle collectiesGratis functies en hulpmiddelenObjecten
Een contour aan een object toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een populaire manier om voorgrondobjecten in ontwerpen te benadrukken is het gebruik van een contour. Afhankelijk van je vereisten kun je

• De dikte van een contour wijzigen

• De kleur van een contour veranderen

• Een wazige contour gebruiken voor een zachtere, vagere contour.

Deze afbeelding van een jas heeft bijvoorbeeld een blauwe contour met een wazige rand

A black winter coat. Around it is a blue outline with blurred edges.

Op iPhone of iPad

Een contoureffect toevoegen op een iPhone of iPad:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Kies een sjabloon voor het ontwerp, bijvoorbeeld Originele afbeelding om de achtergrond van een foto te behouden.

U kunt ook een ontwerp uit Uw inhoud selecteren en dat bewerken

2. Selecteer Lagen.

3. Selecteer de objectlaag die je een contour effect wilt geven.

4. Scroll naar beneden naar de instelling Outline en schakel deze in.

5. Gebruik de contourinstellingen om het uiterlijk te regelen:

1. Selecteer Breedte en gebruik de schuifbalk om de dikte van de contour te regelen.

2. Selecteer Vervagen en gebruik de schuifbalk om de scherpte van de contour te regelen.

3. Selecteer Kleur om een kleurselector weer te geven. Selecteer een kleur uit de afbeelding, het palet of selecteer de hexadecimale waarde en voer de waarde voor de gewenste kleur in. Selecteer Geavanceerd voor meer kleuren en opties.

6. Selecteer Gereed om je keuzes te bevestigen.

7. Selecteer Gereed op de laag.

8. Selecteer Gereed bij de instellingen voor Lagen.

9. Selecteer Exporteren en gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen.

Zie Kleurselectoren in Photoroom voor meer informatie over het gebruik van de kleurselectoren.

Op Android

Een contoureffect toevoegen op de Android versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Kies een sjabloon voor het ontwerp, bijvoorbeeld Originele afbeelding om de achtergrond van een foto te behouden.

U kunt ook een ontwerp uit Uw inhoud selecteren en dat bewerken

2. Selecteer Lagen.

3. Selecteer de objectlaag die je een contour effect wilt geven.

4. Scroll naar beneden naar de instelling Outline en schakel deze in.

5. Gebruik de contourinstellingen om het uiterlijk te regelen:

1. Selecteer Grootte en gebruik de schuifregelaar om de dikte van de contour te regelen.

2. Selecteer Vervagen en gebruik de schuifbalk om de scherpte van de contour te regelen.

3. Selecteer Kleur om een kleurselector weer te geven. Selecteer een kleur uit de afbeelding of het palet. Je kunt ook de hexadecimale waarde selecteren en de waarde voor de gewenste kleur invoeren.

6. Selecteer Gereed op de laag.

7. Selecteer Gereed in de instellingen voor Lagen.

8. Selecteer Exporteren en gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen.

Zie Kleurselectoren in Photoroom voor meer informatie over het gebruik van de kleurselectoren.

Op de webapp

Om een omlijningseffect toe te voegen op de Web App (desktop):

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Kies een sjabloon voor het ontwerp, bijvoorbeeld Originele afbeelding om de achtergrond van een foto te behouden.

U kunt ook een van uw bestaande ontwerpen selecteren en die bewerken

2. Selecteer de objectlaag die je een contour effect wilt geven.

3. Scroll naar beneden naar de instelling Outline en schakel deze in.

4. Gebruik de contourinstellingen om het uiterlijk te regelen:

1. Selecteer Breedte en gebruik de schuifbalk om de dikte van de contour te regelen.

2. Selecteer Vervagen en gebruik de schuifbalk om de scherpte van de contour te regelen.

3. Selecteer een kleur uit de vooraf ingestelde kleuren.

Je kunt ook het kleurenwiel (meerkleurencirkel) selecteren om een kleurselector weer te geven. Gebruik de kleurselector om een kleur te selecteren. Je kunt een hexadecimale waarde invoeren in het veld onderaan of de pijlknop gebruiken om over te schakelen naar andere kleurinstellingen, zoals RGB.

5. Selecteer Downloaden om je ontwerp op te slaan en een lokale kopie in de browser te downloaden.

Zie Kleurselectoren in Photoroom voor meer informatie over het gebruik van de kleurselectoren.