Kleurselectoren in Photoroom
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met veel functies in Photoroom kun je een kleur kiezen. Er zijn verschillende manieren om een kleur te kiezen, waaronder het kiezen van een kleur uit een palet en het invoeren van een hexcode.

De kleurinstellingen variëren, afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt. Selecteer de link voor jouw apparaat voor instructies:

Op iPhone en iPad

In de volgende video voegen we een contour toe aan een object op een laag en gebruiken we vervolgens de kleurselector om de kleur in te stellen. Dezelfde principes gelden wanneer je de kleurselector gebruikt voor andere delen van je ontwerp.

Een kleurselector gebruiken op iPhone en iPad:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Maak een nieuw ontwerp of bewerk een bestaand ontwerp en selecteer een objectlaag. Schakel de functie Outline in. Je kunt ook andere functies met kleurinstellingen gebruiken, zoals schaduwen.

2. Selecteer Kleur om de kleurselector te openen. Je hebt nu verschillende manieren om een kleur te kiezen. We zullen elke manier in de volgende stappen behandelen.

3. In het gedeelte Van afbeelding kun je een van de vooraf ingestelde kleuren kiezen. Dit zijn kleuren die Photoroom heeft gedetecteerd in uw afbeelding. Selecteer een kleurencirkel om die kleur toe te passen.

From image section of color settings. It shows a thumbnail of the image and then a series of circles, each representing a color. There is also an eye dropper icon.

Om een andere kleur uit je afbeelding te kiezen, selecteer je het pipetpictogram. Gebruik het om een kleur op uw afbeelding te selecteren en selecteer vervolgens Bevestigen

The eye dropper in use. The image is shown and the cursor is a large circle that shows a zoomed in view of the image's pixels.
  4. Kies een kleur uit het palet en gebruik de schuifbalk om de tint te wijzigen

Color palette shows a range of circles, each representing a color. There is a slider for changing the shade of the selected color.
  5. Selecteer de knop met een hexadecimale kleurcode, zoals #FFFFFF. Voer de code in voor de kleur van je voorkeur en selecteer vervolgens Bevestigen.

Color button for entering hex values for color.

Er zijn veel online bronnen voor het vinden van kleurcodes, waaronder https://htmlcolorcodes.com, https://www.color-hex.com en https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp

6. Scroll naar beneden en je vindt het gedeelte Textuur . Hier kunt u kiezen uit alle texturen in de Photoroom-bibliotheek om verschillende effecten te creëren, zoals korrelige texturen.

An image of a black coat on a yellow background. The background has a quilted texture effect. Below the image, the Texture section provides a wide range of textures to choose from.
  7. Selecteer Geavanceerd. Dit geeft je een groter palet om uit te kiezen. Je kunt een kleur kiezen op het tabblad Raster of op het tabblad Spectrum. Of selecteer het tabblad Schuifbalken en gebruik de schuifbalken om een RGB-waarde in te stellen of je kunt een hexadecimale kleurwaarde invoeren

Advanced colors section. The spectrum tab is selected and it shows a chart of colors
    Advanced colors section. The sliders tab is selected and it shows sliders for red green and blue. There is a field for hex codes at the bottom.

Op Android

In de volgende video voegen we een contour toe aan een object op een laag en gebruiken we de kleurselector om de kleur in te stellen. Dezelfde principes gelden wanneer je de kleurselector gebruikt voor andere delen van je ontwerp.

Een kleurselector gebruiken op Android:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Maak een nieuw ontwerp of bewerk een bestaand ontwerp en selecteer een objectlaag. Schakel de functie Outline in. Je kunt ook andere functies met kleurinstellingen gebruiken, zoals schaduwen.

2. Selecteer Kleur om de kleurselector te openen. Je hebt nu verschillende manieren om een kleur te kiezen. We zullen elke manier in de volgende stappen behandelen.

3. In het gedeelte Van afbeelding kun je een van de vooraf ingestelde kleuren kiezen. Dit zijn kleuren die Photoroom heeft gedetecteerd in je afbeelding. Selecteer een kleurencirkel om die kleur toe te passen.

From image section on android. There are circles for the detected colors. There is also an eye dropper icon.

Om een andere kleur uit je afbeelding te kiezen, selecteer je het pipetpictogram. Gebruik het om een kleur op uw afbeelding te selecteren en selecteer vervolgens Bevestigen

The image is shown. The cursor is a large circle with a grid that shows the selected color.
  4. Kies een kleur uit het palet en gebruik de schuifbalk om de tint te wijzigen

Color palette section. It shows a series of circles, each representing one color. There is a slider for changing the shade of the selected color.
  5. Selecteer de knop met een hexadecimale kleurcode, zoals #FFFFFF. Voer de code in voor de kleur van je voorkeur of selecteer een van de recent gebruikte kleurcodes. Selecteer Bevestigen.

Er zijn veel online bronnen voor het vinden van kleurcodes, waaronder https://htmlcolorcodes.com, https://www.color-hex.com en https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp.

Op de webapp

In de volgende video voegen we een contour toe aan een object op een laag en gebruiken we de kleurenselector om de kleur in te stellen. Dezelfde principes gelden wanneer je de kleurselector gebruikt voor andere delen van je ontwerp.

Een kleurselector gebruiken op de Web App (desktop):

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Maak een nieuw ontwerp of bewerk een bestaand ontwerp en selecteer een objectlaag. Schakel de functie Outline in. U kunt ook andere functies met kleurinstellingen gebruiken, zoals schaduwen.

2. Selecteer Kleur om de kleurselector te openen. Je hebt nu verschillende manieren om een kleur te kiezen. We zullen elke manier in de volgende stappen behandelen

3. Selecteer een kleur in het palet. Photoroom toont standaard een kleine selectie kleuren, maar u kunt er meer bekijken door het pluspictogram + te selecteren.

Color palette shows 6 colors by default. It also has a spectrum option and a plus icon.
    color palette is expanded when you select the plus icon. It reveals more colors to choose from.
  4. Om een kleur te kiezen die niet op het palet staat, of om de tint van de kleur te wijzigen, selecteer je de veelkleurige cirkel (spectrum).

multi-colored spectrum circle for accessing the advanced color settings.

Selecteer een willekeurige tint uit het kleurverloopvak. Om de kleur te wijzigen, gebruik je de schuifbalk of voer je de hexcode onderaan in. Als je het pijltje naast het hex-veld selecteert, kun je overschakelen op RGB- of HSL-kleurwaarden

Advanced color selector. The top part is a gradient for different shades of the selected color. Below that is a slider for changing the color and also a field for entering a hex code. There is an arrow button for switching to RGB or HSL instead of hex.

er zijn veel online bronnen voor het vinden van kleurcodes, waaronder https://htmlcolorcodes.com, https://www.color-hex.com en https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp.