Filtereffecten toepassen op een laag
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de filterfunctie van Photoroom kun je een kleur- en toonaanpassing toepassen op een afzonderlijke laag. Dit wordt vaak gebruikt om zwart-witte achtergronden te maken, terwijl de objecten op de voorgrond nog in kleur worden weergegeven. Maar je kunt een filtereffect op elke laag toepassen.

Selecteer de link voor je apparaat om te leren hoe je een filtereffect op een laag toepast:

Op iPhone en iPad

Een filtereffect toepassen op een laag op iPhone of iPad:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een van uw bestaande ontwerpen kiezen om te bewerken

2. Als je een nieuwe afbeelding hebt geïmporteerd, selecteer dan een sjabloon voor de achtergrond. Als je de achtergrond van je geïmporteerde afbeelding wilt behouden, selecteer je de sjabloon Original (in de collectie Classics ).

3. Selecteer Lagen.

4. Selecteer de laag die je wilt bewerken, bijvoorbeeld de Achtergrondlaag.

5. Zet Filter aan met de schuifknop.

6. Kies een filtereffect uit de lijst. Je kunt bijvoorbeeld Noir kiezen voor een donker zwart-witfilter of Tonaal voor een lichter zwart-witfilter.

7. Selecteer Gereed.

8. Selecteer Gereed in de Lagen.

9. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om de afbeelding op te slaan en te delen.

Op Android

Een filtereffect toepassen op een laag op een Android-toestel:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies een afbeelding om te importeren.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een van uw bestaande ontwerpen kiezen om te bewerken

2. Als je een nieuwe afbeelding hebt geïmporteerd, selecteer je een sjabloon voor de achtergrond. Als je de achtergrond van je geïmporteerde afbeelding wilt behouden, selecteer je de sjabloon Original (in de collectie Classics ).

3. Selecteer Lagen.

4. Selecteer de laag die je wilt bewerken, bijvoorbeeld de Achtergrondlaag.

5. Zet Filter aan met de schuifknop.

6. Kies een filtereffect uit de lijst. Je kunt bijvoorbeeld Noir kiezen voor een donker zwart-witfilter of Tonaal voor een lichter zwart-witfilter.

7. Selecteer Gereed.

8. Selecteer Gereed in de Lagen.

9. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om de afbeelding op te slaan en te delen.

Op de webapp

Een filtereffect toepassen op een laag op de Web App (desktop):

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren.

U kunt ook Ontwerpen selecteren en een van uw bestaande ontwerpen kiezen om te bewerken

2. Als u een nieuwe afbeelding hebt geïmporteerd, selecteert u een sjabloon voor de achtergrond. Als je de achtergrond van je geïmporteerde afbeelding wilt behouden, selecteer je de sjabloon Original (in de collectie Classics ).

3. Als er een vraag verschijnt, bevestig dan dat je de sjabloon wilt toepassen.

4. Selecteer de laag die je wilt bewerken, bijvoorbeeld de Achtergrondlaag.

5. Zet Filter aan met de schuifknop.

6. Kies een filtereffect uit de lijst. Je kunt bijvoorbeeld Noir kiezen voor een donker zwart-witfilter of Tonaal voor een lichter zwart-witfilter.

7. Selecteer Downloaden. Photoroom slaat je ontwerp op en een lokale kopie wordt gedownload in je browser.