Schaduw toevoegen aan een object met een transparante achtergrond
Schaduw toevoegen aan een object met een transparante achtergrond
C
Geschreven door Craig Wright
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wist je dat je een voorgrondobject met een schaduw en een transparante achtergrond kunt hebben? De eenvoudigste manier om dit type ontwerp te maken is om de schaduw toe te voegen wanneer er een witte achtergrond is geplaatst en vervolgens de achtergrond te wissen wanneer je klaar bent met bewerken.

Image of a lotion bottle. It has a shadow behind it but is on a transparent background.

Selecteer de link voor je apparaat voor instructies:

Op iPhone en iPad

Een ontwerp maken met een object met een schaduw en een transparant ontwerp op iPhone of iPad:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto. Blader naar de foto die u wilt gebruiken in uw ontwerp en selecteer deze om te uploaden naar Photoroom.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een bestaand ontwerp kiezen om mee te werken

2. Als u een nieuwe afbeelding hebt geüpload, selecteert u de klassieke witte sjabloon. Als je een bestaand ontwerp bewerkt, selecteer dan Achtergronden en vervolgens Kleur en kies wit.

3. Selecteer het object dat de schaduw krijgt.

4. Selecteer de schuifregelaar Schaduw om het schaduweffect in te schakelen.

5. Gebruik de Schaduwinstellingen om de:

1. Hoek van de schaduw

2. Intensiteit van de schaduw

3. Hoeveelheid vervaging van de schaduw

4. Kleur van de schaduw

5. Positie van de schaduw (selecteer Verplaatsen en sleep de schaduw naar de gewenste positie)

6. Lengte van de schaduw (selecteer Kort en gebruik de schuifknop om de lengte te veranderen).

6. Selecteer Gereed op de objectlaag.

7. Selecteer Achtergronden.

8. Selecteer Gum.

9. Selecteer Gereed op de achtergrondlaag.

10. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen. Zorg ervoor dat het ontwerp is ingesteld om te worden gedownload als een .png-bestand, omdat dit transparante achtergronden ondersteunt. Je kunt overschakelen naar .png door Opties te selecteren en dan png als bestandsformaat te kiezen.

Op Android

Om een ontwerp te maken met een object met een schaduw en een transparant ontwerp op een Android-toestel:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto. Blader naar de foto die u wilt gebruiken in uw ontwerp en selecteer deze om te uploaden naar Photoroom.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een bestaand ontwerp kiezen om mee te werken

2. Als u een nieuwe afbeelding hebt geüpload, selecteert u de klassieke witte sjabloon. Als je een bestaand ontwerp bewerkt, selecteer dan Achtergronden en vervolgens Kleur en kies wit.

3. Selecteer het object dat de schaduw krijgt.

4. Selecteer de schuifregelaar Schaduw om het schaduweffect in te schakelen.

5. Kies een van de vooringestelde posities voor schaduwen, bijvoorbeeld Top 2 of Contact.

Als je Aangepast kiest, kun je de schaduw bewerken door het volgende in te stellen

1. Intensiteit van de schaduw

2. Hoeveelheid vervaging van de schaduw

3. Kleur van de schaduw

4. Positie van de schaduw (selecteer Verplaatsen of 3D verplaatsen en sleep de schaduw naar de gewenste positie)

5. Lengte van de schaduw (selecteer Kort en gebruik de schuifknop om de lengte te veranderen)

6. Selecteer Gereed op de objectlaag.

7. Selecteer Achtergronden.

8. Selecteer Gum.

9. Selecteer Gereed op de achtergrondlaag.

10. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om je ontwerp op te slaan en te delen. Zorg ervoor dat het ontwerp is ingesteld om te worden gedownload als een .png-bestand, omdat dit transparante achtergronden ondersteunt. Je kunt overschakelen naar .png door Opties te selecteren en dan png te kiezen als bestandsformaat.

Op de webapp

Om een ontwerp te maken met een object met een schaduw en een transparant ontwerp op de Web App (desktop):

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto. Blader naar de foto die u in uw ontwerp wilt gebruiken en selecteer deze om te uploaden naar Photoroom.

U kunt ook Ontwerpen selecteren en een bestaand ontwerp kiezen om mee te werken

2. Als u een nieuwe afbeelding hebt geüpload, selecteert u de klassieke witte sjabloon. Als je een bestaand ontwerp bewerkt, selecteer dan Achtergrond en kies wit in de sectie Kleur en.

3. Selecteer het object dat de schaduw krijgt.

4. Selecteer de schuifregelaar Schaduwen om het schaduweffect in te schakelen.

5. Gebruik de Schaduwinstellingen om de:

1. Intensiteit van de schaduw

2. Hoeveelheid vervaging van de schaduw

3. Lengte van de schaduw (selecteer Kort en gebruik de schuifknop om de lengte te wijzigen).

4. Kleur van de schaduw

5. Positie van de schaduw. Selecteer Verplaatsen en kies 2D als je de schaduw naar links, rechts, boven of beneden wilt verplaatsen. Of kies 3D als je het perspectief van de schaduw wilt wijzigen. Sleep de schaduw naar de gewenste positie

6. Selecteer de achtergrond.

7. Selecteer Wissen in de Achtergrondinstellingen.

8. Selecteer Downloaden. Geef je downloadbestand een Bestandsnaam en kies het Formaat (.png en .webp ondersteunen transparante achtergronden).

9. Selecteer Downloaden om je ontwerp op te slaan en een kopie te downloaden in de browser.