Maak een AI-afbeelding
Geschreven door Craig Wright
Deze week bijgewerkt

Als je Pro of Business gebruikt, kun je AI gebruiken om een afbeelding vanaf nul te maken. Je hoeft je eigen foto niet te gebruiken, beschrijf gewoon de afbeelding die je wilt en de AI maakt de afbeelding voor je!

Close-up of AI images on iPhone. There are examples of prompts and AI images, such as

Om te leren hoe je AI-afbeeldingen gebruikt, selecteer je de link voor jouw apparaat:

Opmerking: AI-afbeeldingen is momenteel alleen beschikbaar in het Engels op de iPhone en iPad versies van Photoroom.

Binnenkort beschikbaar: AI-afbeeldingen op Android en Web App en ondersteuning voor andere talen.

Op iPhone en iPad

Om een AI-afbeelding te creëren op de iPhone of iPad versie van Photoroom

(Video toont Photoroom op de iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto.

U kunt ook AI-afbeeldingen selecteren (onder de zoekbalk). Als u AI-afbeeldingen selecteert, negeer dan stap 2 en ga verder vanaf stap 3

2. Selecteer Genereer een afbeelding met AI.

3. Selecteer Vierkant en kies de verhoudingen (aspectratio) voor de nieuwe afbeelding.

4. Selecteer Klassiek en kies de afbeeldingsstijl die de AI moet maken. Er zijn veel stijlen om uit te kiezen, waaronder Fotografisch, Lijntekening en 3D.

5. Voer in het tekstveld een beschrijving in van de afbeelding die je door de AI wilt laten maken, bijvoorbeeld "Blauwe en gele skischoen in sneeuw". De beschrijving wordt een prompt genoemd.

6. Selecteer de paarse en witte pijlknop om de afbeelding te maken. Photoroom AI genereert 2 afbeeldingen op basis van je aanwijzing.

Als je een van de twee afbeeldingen wilt gebruiken, ga dan verder vanaf stap 9.

Als je wilt dat de AI meer afbeeldingen genereert, ga dan verder vanaf stap 7.

7. Ofwel:

1. Selecteer het pictogram met de drie stippen voor een van de twee door de AI gegenereerde afbeeldingen

2. Druk lang op een van de twee AI-gegenereerde afbeeldingen

8. Selecteer

• Genereer meer om de AI 2 extra afbeeldingen te laten genereren met dezelfde prompt (als de geselecteerde afbeelding).

• Wijzig formaat om de AI 2 extra afbeeldingen in een ander formaat te laten genereren. Kies het gewenste formaat uit de lijst.

• Wijzig stijl om de AI 2 extra afbeeldingen in een andere stijl te laten genereren. Kies de gewenste stijl uit de lijst.

• Wijzig prompt om een andere beschrijving in te voeren. De AI genereert dan twee nieuwe afbeeldingen met je bijgewerkte prompt.

• Verwijder om de geselecteerde afbeelding te verwijderen

9. Als je een afbeelding ziet die je wilt gebruiken, selecteer deze dan om een grotere weergave te krijgen. Als je tevreden bent met de afbeelding, selecteer je Gebruik afbeelding.

Photoroom verwijdert automatisch de achtergrond, net als wanneer je een foto importeert

10. Kies een sjabloon voor de afbeelding.

Tip: Als u de achtergrond wilt behouden die de AI heeft gegenereerd, selecteert u de sjabloon Originele afbeelding

11. Je kunt de afbeelding nu op dezelfde manier bewerken als elke andere afbeelding. Je kunt bijvoorbeeld andere afbeeldingen invoegen als nieuwe lagen of tekst aan de afbeelding toevoegen.

Zie de Basisbewerkingsartikelen voor informatie over de bewerkingsfuncties

12. Wanneer je klaar bent met het bewerken van je ontwerp, selecteer je Exporteren. Gebruik de exportopties om je ontwerp op te slaan en te delen met anderen.