Alle collectiesPro-functiesAI-afbeeldingen
Maak een AI-afbeelding op de Web App
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de AI-afbeeldingsfunctie van de Photoroom webapp kun je een nieuw ontwerp maken dat een volledig nieuwe afbeelding bevat op basis van een tekstbeschrijving (prompt). Wanneer de AI een afbeelding genereert waar u tevreden mee bent, kunt u deze:

• Invoegen in het ontwerp als volledige afbeelding

• De voorgrondobjecten invoegen in het ontwerp, maar de achtergrond verwijderen

• De AI-afbeelding invoegen in het ontwerp als achtergrondlaag.

Hieronder vind je instructies om dit allemaal te doen.

Opmerking: zodra de AI-afbeelding is toegevoegd aan een ontwerp, wordt het een statische afbeelding. Het wordt niet "opnieuw getekend" als je het verplaatst of andere objecten erboven of eronder toevoegt.

Maak een AI-afbeelding met een achtergrond (volledige afbeelding)

Om een AI-afbeelding te maken die een volledige afbeelding is, met een achtergrond:

1. Log in op de Web App op app.photoroom.com.

2. Selecteer de werkruimte waarin u wilt werken.

3. Selecteer Maken in de zijbalk.

4. Selecteer AI-afbeeldingen.

5. Selecteer de knop Afmetingen (standaard Vierkant ) en kies de verhoudingen voor de AI-afbeelding.

6. Selecteer de stijlknop (standaard Klassiek ) en kies een stijl.

7. Voer een aanwijzing in die de afbeelding beschrijft die je wilt dat de AI maakt. Bijvoorbeeld "feestelijke glazen op een werkblad".

8. Selecteer Genereren.

9. [Optioneel] Als je wilt dat de AI meer afbeeldingen maakt op basis van dezelfde prompt, selecteer je opnieuw Genereren.

10. [Optioneel] Als de afbeeldingen die de AI maakt je niet bevallen, verander dan je vraag en selecteer opnieuw Genereren.

11. Als je een AI-afbeelding ziet die je leuk vindt, beweeg dan de cursor over de afbeelding en selecteer het gestippelde menu.

12. Selecteer Voeg volledige afbeelding in.

Photoroom voegt de volledige AI-afbeelding toe als een nieuwe laag op het canvas

13. Sleep de AI-afbeelding naar de gewenste positie en gebruik de handgrepen om de grootte aan te passen.

14. [Optioneel] Gebruik de andere bewerkingsfuncties om tekst, afbeeldingen of andere afbeeldingen aan uw ontwerp toe te voegen. Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie.

15. [Optioneel] Download of deel uw ontwerp.

16. Selecteer het Home-pictogram om uw ontwerp op te slaan en terug te keren naar de startpagina.

Een AI-afbeelding maken en de achtergrond verwijderen

Om een AI-afbeelding te maken en de achtergrond te verwijderen:

1. Log in op de Web App op app.photoroom.com.

2. Selecteer de werkruimte waarin u wilt werken.

3. Selecteer Maken in de zijbalk.

4. Selecteer AI-afbeeldingen.

5. Selecteer de knop Afmetingen (standaard Vierkant ) en kies de verhoudingen voor de AI-afbeelding.

6. Selecteer de stijlknop (standaard Klassiek ) en kies een stijl.

7. Voer een aanwijzing in die de afbeelding beschrijft die je wilt dat de AI maakt. Bijvoorbeeld "vliegende vleermuis".

8. Selecteer Genereren.

9. [Optioneel] Als je wilt dat de AI meer afbeeldingen maakt op basis van dezelfde prompt, selecteer je opnieuw Genereren.

10. [Optioneel] Als de beelden die de AI maakt je niet bevallen, verander dan je vraag en selecteer opnieuw Genereren.

11. Als je een AI-afbeelding ziet die je leuk vindt, beweeg je de cursor over de afbeelding en selecteer je het gestippelde menu.

12. Selecteer Afbeelding invoegen.

Photoroom voegt de voorgrondobjecten van de AI-afbeelding in als een nieuwe laag op het canvas

13. Sleep de AI-afbeelding naar de gewenste positie en gebruik de handgrepen om de grootte aan te passen.

14. [Optioneel] Gebruik de andere bewerkingsfuncties om tekst, afbeeldingen of andere afbeeldingen aan je ontwerp toe te voegen. Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie.

Tip: Als u uw ontwerp in andere ontwerpen wilt invoegen, selecteert u de achtergrond van het canvas om de lagen weer te geven. Selecteer vervolgens de achtergrondlaag. Selecteer op de achtergrondlaag Aanpassen en zet de Ondoorzichtigheid op 0. Hierdoor krijgt je ontwerp een transparante achtergrond. Wanneer je het in andere ontwerpen invoegt, verschijnt alleen de AI-afbeelding

15. [Optioneel] Download of deel je ontwerp.

16. Selecteer het Home-pictogram om je ontwerp op te slaan en terug te keren naar de startpagina.

Een AI-afbeelding maken en als achtergrondlaag gebruiken

Zo maak je een AI-afbeelding en gebruik je deze als achtergrondlaag van je ontwerp:

1. Log in op de Web App op app.photoroom.com.

2. Selecteer de werkruimte waarin u wilt werken.

3. Selecteer Maken in de zijbalk.

4. Selecteer AI-afbeeldingen.

5. Selecteer de afmetingen knop (deze toont standaard Vierkant ) en kies de verhoudingen voor de AI afbeelding.

6. Selecteer de stijlknop (standaard Klassiek ) en kies een stijl.

7. Voer een aanwijzing in die de afbeelding beschrijft die je door de AI wilt laten maken. Bijvoorbeeld "winters berglandschap".

8. Selecteer Genereren.

9. [Optioneel] Als je wilt dat de AI meer afbeeldingen maakt op basis van dezelfde prompt, selecteer je opnieuw Genereren.

10. [Optioneel] Als de beelden die de AI maakt je niet bevallen, verander dan je vraag en selecteer opnieuw Genereren.

11. Als je een AI-afbeelding ziet die je leuk vindt, beweeg dan de cursor over de afbeelding en selecteer het gestippelde menu.

12. Selecteer Gebruik als achtergrond.

Photoroom voegt de AI-afbeelding in als achtergrondlaag van je ontwerp. Merk op dat het behandeld wordt als een statische afbeelding. Als u voorgrondobjecten verplaatst, wordt de achtergrond niet automatisch bijgewerkt zoals bij een AI-achtergrond

13. [Optioneel] Gebruik de andere bewerkingsfuncties om tekst, afbeeldingen of andere afbeeldingen aan je ontwerp toe te voegen. Deze worden toegevoegd als voorgrondlagen bovenop de achtergrondlaag. Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie

14. [Optioneel] Download of deel uw ontwerp.

15. Selecteer het Home-pictogram om uw ontwerp op te slaan en terug te keren naar de startpagina.