Toplu İşleme Düzenleyicisi’nde veya Ürün Düzenleyicisi’nde, tek bir görüntüyü düzenleyebilir ve ardından yaptığınız değişiklikleri diğer görüntülere otomatik olarak uygulayabilirsiniz. Bunu yapmak için “Tümüne Uygula ” ayarını kullanın.
Örneğin, bir metin katmanı ekleyebilir, metin katmanını biçimlendirebilir ve ardından bunu toplu işteki her resme uygulayabilirsiniz.
Bu makale, "Tümüne Uygula " seçeneğinin nasıl kullanılacağını açıklamaktadır. Makalede, seçeneğin nerede bulunduğu, seçildiğinde ne olacağı ve Photoroom'un değişiklikleri uygulamak için hangi kuralları kullandığı ele alınmaktadır.
Not: "Tümüne Uygula " seçeneği, Photoroom'un bazı iOS ve Android sürümlerinde " Son düzenlemeleri tümüne uygula " olarak adlandırılabilir.
"Tümüne Uygula" seçeneğine nasıl erişilir
Web Uygulamasında, "Tümüne Uygula" seçeneği, görüntünün hap menüsünden (katmanın hap menüsünden değil) erişilebilir. Bu seçenek, yalnızca görüntüdeki bir katmanda değişiklik yaptıysanız gösterilir.
iOS ve Android'de, " Tümüne Uygula " seçeneği aşağıdaki durumlarda geçici bir bildirim olarak görünür:
Ana düzenleyicide (Toplu Düzenleyici veya Ürün Düzenleyicisi'nden) bir toplu iş veya ürün görüntüsünü açtığınızda.
Görüntüyü düzenlediğinizde.
Ana düzenleyiciden çıkıp Toplu İş Düzenleyicisi veya Ürün Düzenleyicisi'ne geri döndüğünüzde.
Mobil cihazlarda bu seçenek zamana duyarlıdır.
Not: Bazı düzenleme özelliklerinde "Tümüne Uygula" seçeneği bulunmaz; örneğin, " AI ile Düzenle " komutu. Bu durumlarda, her görseli tek tek düzenlemeniz gerekir.
"Tümüne Uygula" seçeneğini seçtiğinizde ne olur?
"Tümüne Uygula" seçeneğini seçtiğinizde, Photoroom son düzenlemeleri toplu iş veya ürün listesindeki her resme uygular. Photoroom, düzenleme geçmişini kontrol eder ve ardından aşağıdaki kuralları uygular:
Tek tek düzenlenmiş son görüntüde yapılan düzenlemeleri kontrol eder.
Web Uygulamasında bu, " Tümüne Uygula" seçeneğine erişmek için kullanılan görüntüdür.
iOS ve Android'de ise ana düzenleyicide en son düzenlenmiş resimdir.
Düzenleme ana nesne katmanında yapılmışsa, Photoroom aynı düzenlemeyi diğer resimlerdeki ana nesne katmanına da uygular.
Düzenleme bir arka plan katmanında yapılmışsa, Photoroom aynı düzenlemeyi diğer resimlerdeki arka plan katmanına da uygular.
Düzenleme sırasında bir katman eklenmişse, aynı katman diğer görüntülere de eklenir.
Diğer görüntülerde, düzenlenmiş görüntüde bulunmayan ek katmanlar varsa, Photoroom bu ek katmanları kaldırır. Ana nesne katmanlarını kaldırmaz.
Önemli! En son düzenlenmiş görüntüde AI arka planı varsa, her görüntüdeki arka planlar birbirinden biraz farklı olabilir. Ayrıntılar için aşağıdaki Sorun Giderme bölümüne bakın.
"Tümüne Uygula" seçeneğini atlarsanız ne olur?
"Tümüne Uygula" seçeneğini seçmezseniz, düzenlemeler yalnızca üzerinde çalıştığınız resme uygulanır. iOS ve Android'de "Tümüne Uygula" seçeneği zaman sınırlıdır ve görüntülendikten kısa bir süre sonra kaybolur.
"Tümüne Uygula" seçeneğini seçme fırsatını kaçırırsanız ne olur?
iOS veya Android kullanıyorsanız ve "Tümüne Uygula" seçeneğini seçmek istemiş, ancak seçemeden bildirim kapanmışsa, bunu tekrar görüntülemek için bir yol vardır:
Toplu Düzenleyici veya Ürün Kataloğu Düzenleyicisi'nden görüntüyü ana düzenleyicide açın.
Bir katmanı taşımak gibi küçük bir değişiklik yapın ve ardından çıkın.
Değişikliğin tüm resimlere uygulanması için " Tümüne Uygula " seçeneğini seçin.
Görüntüyü tekrar açın ve 1. adımdaki haline geri getirin.
Düzenleyiciden çıkın ve "Tümüne Uygula" seçeneğini seçin. Değişiklik tüm görüntülere uygulanır.
Sorun Giderme
"Tümüne Uygula" seçeneğini seçmeme rağmen arka plan neden farklı?
Arka plan bir AI Arka Plan ise bu durum ortaya çıkabilir.
AI Arka Planlarda, Photoroom arka plan resmini yeniden kullanmaz. Bunun yerine, orijinal ile aynı komutı kullanarak yeni arka planlar oluşturur. Bu, benzer ancak aynı olmayan arka planlar üretir, çünkü Photoroom:
Görüntüdeki ön plandaki nesneleri renk, ton ve gölgeler dahil olmak üzere analiz eder
Renkleri, tonu ve gölgeleri dikkate alarak yeni bir arka plan oluşturur.
Sonuç olarak, daha iyi ışıklandırma ve gölgelere sahip, daha gerçekçi arka planlar elde edilir. Ancak arka planlar birbirinden biraz farklı olabilir.
iOS veya Android'de neden düzenlemelerin sadece bir kısmı uygulanıyor?
iOS ve Android'de, Batch'ten ana düzenleyiciye bir görüntü açabilir ve ardından değişiklikler yapabilirsiniz. Ayrıca, düzenleyiciden çıkmadan, toplu işteki bir sonraki görüntüyü düzenleyiciye yükleyebilirsiniz. Dolayısıyla bir dizi düzenleme söz konusudur.
Düzenleyiciden çıkıp "Tümüne Uygula" seçeneğini seçtiğinizde, Photoroom tüm resimlere değil, en son düzenlediğiniz resimdeki değişiklikleri uygular. Düzenlemelerinizin kaybolmasını önlemek için, düzenlemek istediğiniz resmi açmanızı, ardından düzenleyiciden çıkıp "Tümüne Uygula" seçeneğini kullanmanızı öneririz.
Sırayla bir sonraki toplu iş görüntüsünü düzenleyiciye yükleme özelliği, "Tümüne Uygula" seçeneğini kullanmak istemediğiniz durumlar için tasarlanmıştır. Bu özellik, toplu iş görüntülerini sırayla tek tek düzenlemek ve çıkarken "Tümüne Uygula" seçeneğini atlamak istediğiniz durumlar içindir.




