Een ontwerp exporteren
Deze week bijgewerkt

Met de exportfunctie van Photoroom kunt u:

• Een ontwerp opslaan in een werkruimte in Photoroom, uw persoonlijke werkruimte of een teamwerkruimte

• Een ontwerp opslaan in een fotogalerij of een map op uw apparaat

• Een ontwerp delen met andere mensen via e-mail, gedeelde stations of messaging-apps

• Download uw ontwerp als een afbeeldingsbestand (op de Web App).

Opmerking: Gratis gebruikers kunnen maximaal 10 projecten opslaan en gebruikers van Photoroom Pro kunnen onbeperkt projecten opslaan.

Selecteer voor instructies de link voor uw apparaat:

Op iPhone en iPad

Een ontwerp exporteren (of gewoon opslaan in Photoroom) op iPhone of iPad:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Open een ontwerp in de editor.

Hiervoor kunt u ofwel:

1. Een nieuw ontwerp maken vanaf de pagina Maken (zie Uw eerste Photoroom ontwerp maken).

2. Selecteer Uw inhoud en open een van uw bestaande ontwerpen

2. Selecteer Exporteren. U kunt ook het pictogram Exporteren bovenaan selecteren

Close up of top of Photoroom interface on an iPhone. A callout arrow points to the purple and white export icon.
  3. [Optioneel] Bovenaan de exportpagina toont Photoroom de bestandsnaam en het bestandstype voor het ontwerp. Als u deze wilt wijzigen, selecteert u Opties om het dialoogvenster Opties voor opslaan weer te geven.

In het dialoogvenster Opties voor opslaan:

1. Selecteer de werkruimte waarin u uw ontwerp wilt opslaan.

2. Kies of je de originele bestandsnaam wilt behouden, de bestandsnaam van de camera wilt gebruiken of een andere naam wilt gebruiken. Om een andere naam te gebruiken, selecteer je de X naast de bestaande naam en voer je de nieuwe bestandsnaam in.

3. Kies het exportformaat.
      Je kunt ervoor kiezen om altijd te exporteren in .png, altijd te exporteren in .jpg, of het aan Photoroom overlaten om te beslissen welk formaat het beste is voor de afbeelding.

4. [Optioneel] Selecteer een van de exportopties:

1. Afbeelding opslaan om het ontwerp op te slaan in de fotogalerij van uw apparaat.

2. Delen om het ontwerp naar contacten te sturen of om het te delen via een andere app, zoals Mail of een app voor sociale media.

3. Opslaan in bestanden om het ontwerp op te slaan in een map op je apparaat.

4. Berichten om het ontwerp in een SMS-bericht te verzenden.

5. Share Link om een link naar het ontwerp naar het klembord van je apparaat te kopiëren

5. Als u ervoor kiest om het ontwerp te delen, volgt u de workflow op het scherm om de ontvanger(s) te kiezen.

6. Selecteer Gereed.

Photoroom slaat uw ontwerp automatisch op in uw gekozen werkruimte.

Op Android

Om een ontwerp te exporteren (of gewoon op te slaan in Photoroom) op Android:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Open een ontwerp in de editor.

Hiervoor kunt u ofwel:

1. Een nieuw ontwerp maken vanaf de pagina Maken (zie Uw eerste Photoroom ontwerp maken).

2. Selecteer Uw inhoud en open een van uw bestaande ontwerpen

2. Selecteer Exporteren. U kunt ook het pictogram Exporteren bovenaan selecteren

Close up of top of user interface on android phone. A callout arrow points to the share icon.
  3. [Optioneel] Bovenaan de exportpagina toont Photoroom de bestandsnaam en het bestandstype voor het ontwerp. Om deze te wijzigen, selecteert u Opties om het dialoogvenster Opties weer te geven.

In het dialoogvenster Opties:

1. Kies of u het bestand wilt exporteren als jpg-, png- of webp-bestand.

2. Kies of u de originele bestandsnaam wilt behouden, de bestandsnaam van de camera wilt gebruiken of een andere naam wilt gebruiken. Om een andere naam te gebruiken, selecteert u het potloodpictogram naast de bestaande naam en voert u de nieuwe bestandsnaam in

4. [Optioneel] Om de werkruimte te wijzigen waarin Photoroom uw ontwerp opslaat, selecteert u de link Werkruimte naast"Automatisch opgeslagen in". De naam van de koppeling is dezelfde als de huidige werkruimte, bijvoorbeeld Persoonlijke ruimte. Kies een andere werkruimte uit de lijst.

5. [Optioneel] Selecteer een van de exportopties:

1. Opslaan in galerij om het ontwerp op te slaan in de fotogalerij van je apparaat.

2. Delen om het ontwerp naar contacten te sturen of om het te delen via een andere app, zoals Mail of een app voor sociale media.

3. Link delen (Samenwerken) om een link naar het ontwerp naar je klembord te kopiëren. Je kunt de link dan delen door deze in andere apps te plakken.

4. Opslaan in Bestanden om het ontwerp op te slaan in een map op je apparaat.

5. Etsy om het ontwerp te uploaden naar je Etsy account

6. Als je ervoor kiest om het ontwerp te delen, volg dan de workflow op het scherm om de ontvanger(s) te kiezen.

7. Selecteer Gereed.

Photoroom slaat je ontwerp automatisch op in je gekozen werkruimte.

Op de webapp

Om een ontwerp te exporteren (of gewoon op te slaan in Photoroom) op Android:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Log in op de webapp op app.photoroom.com.

2. Gebruik de selector in de linkerbovenhoek om de werkruimte voor het ontwerp te kiezen. Photoroom zal uw ontwerp opslaan in de geselecteerde werkruimte.

3. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto, upload een foto en bewerk deze. Voor instructies, zie Uw eerste Photoroom-ontwerp maken.
    U kunt ook Ontwerpen selecteren en vervolgens het ontwerp dat u wilt exporteren.

4. Selecteer de knop Downloaden.

5. Voer een bestandsnaam in voor de download.

6. Kies een bestandsformaat. U kunt kiezen uit .png, .jpg of .webp.

7. Selecteer Download.
    Uw browser downloadt het afbeeldingsbestand. Photoroom slaat uw ontwerp automatisch op in uw gekozen werkruimte.