Een sjabloon toepassen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Photoroom wordt geleverd met een reeks sjablonen die je kunt gebruiken voor je ontwerpen. Deze omvatten:

• Veelgebruikte achtergronden, zoals zwart, wit, transparant en de originele achtergrond van je foto.

• Achtergronden en objecten ontworpen voor een bepaald thema, zoals verjaardagen, natuur en verkoop.

• Sjablonen die zijn ontworpen om de juiste afmetingen te hebben voor sociale media en verkoopsites.

Je kunt ook je eigen sjablonen maken en deze toepassen.

In dit artikel leggen we uit hoe je een sjabloon toepast op een individuele afbeelding. Selecteer de link voor je apparaat:

Het is ook mogelijk om een sjabloon op meerdere afbeeldingen tegelijk toe te passen door de Batchmodus te gebruiken. Zie Een sjabloon op meerdere afbeeldingen toepassen in Batchmodus voor meer informatie.

Op iPhone en iPad

U kunt een sjabloon toepassen op de iPhone- en iPad-versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op de iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto. Kies een foto om te uploaden.

Wanneer u uw afbeelding uploadt, wordt een voorbeeld weergegeven. Onder het voorbeeld staat een lijst met categorieën. Sommige daarvan zijn voor de AI-functies (AI-achtergronden en AI-schaduwen), maar de andere zijn categorieën van sjablonen

2. Kies het sjabloon dat je wilt toepassen.

U kunt

1. Het zoekveld gebruiken om naar een bepaald type sjabloon te zoeken.

2. Blader omlaag door de lijst met sjablooncategorieën. Wanneer je een categorie ziet die je leuk vindt, scroll je naar links en rechts door de sjabloonontwerpen in die categorie

3. Om je ontwerp te wijzigen, selecteer je het object dat je wilt bewerken en gebruik je de instellingen. Elk deel van het ontwerp heeft zijn eigen laag met instellingen, inclusief de delen die uit de sjabloon komen.

Wijzigingen die je aanbrengt, zijn alleen van toepassing op je ontwerp. Ze zijn niet van toepassing op de originele ontwerpsjabloon.

4. Selecteer Exporteren en gebruik de opties om je ontwerp op te slaan en te delen.

5. Selecteer Gereed.

Op Android

U kunt een sjabloon toepassen op de Android-versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto. Kies een foto om te uploaden.

Wanneer u uw afbeelding uploadt, wordt een voorbeeld weergegeven. Onder het voorbeeld staat een lijst met categorieën. Sommige daarvan zijn voor de AI-functies (AI-achtergronden en AI-schaduwen), maar de andere zijn categorieën van sjablonen

2. Kies het sjabloon dat je wilt toepassen.

U kunt

1. Het zoekveld gebruiken om naar een bepaald type sjabloon te zoeken.

2. Blader omlaag door de lijst met sjablooncategorieën. Wanneer je een categorie ziet die je leuk vindt, scroll je naar links en rechts door de sjabloonontwerpen in die categorie

3. Om je ontwerp te wijzigen, selecteer je het object dat je wilt bewerken en gebruik je de instellingen. Elk object heeft zijn eigen laag met instellingen. Dit geldt ook voor objecten die afkomstig zijn van de sjabloon.

Wijzigingen die je aanbrengt, zijn alleen van toepassing op je ontwerp. Ze zijn niet van toepassing op de originele sjabloon.

4. Selecteer Exporteren en gebruik de opties om je ontwerp op te slaan en te delen.

5. Selecteer Gereed.

Op de Web App

U kunt een sjabloon toepassen op de Web App (desktop) versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Log in op Photoroom op app.photoroom.com.

2. Ofwel:

1. Selecteer Maken en vervolgens Selecteer een foto. Kies een foto om te uploaden.

2. Selecteer Ontwerpen en vervolgens een van uw bestaande ontwerpen om te bewerken

3. Kies in de zijbalk Sjablonen de sjabloon die u wilt toepassen.

U kunt

1. Het zoekveld gebruiken om naar een bepaald type sjabloon te zoeken.

2. Blader door de lijst met sjablooncategorieën. Wanneer u een categorie ziet die u bevalt, plaatst u de cursor op een afbeelding in de categorie om een kopje Alles bekijken en bladerknoppen weer te geven. Gebruik de knoppen om naar links en rechts te scrollen door de sjabloonontwerpen in die categorie

Classics category in the Templates sidebar. The See all heading and scroll buttons are shown above the template previews.
  4. Als er een prompt verschijnt, selecteer dan Pas toe op sjabloon.

5. Om je ontwerp te wijzigen, selecteer je het object dat je wilt bewerken en gebruik je de instellingen. Elk deel van het ontwerp heeft zijn eigen laag met instellingen, inclusief de delen die afkomstig zijn van de sjabloon.

Wijzigingen die je aanbrengt, zijn alleen van toepassing op je ontwerp. Ze zijn niet van toepassing op de originele ontwerpsjabloon.

6. Selecteer Download en stel vervolgens de bestandsnaam in en kies het type afbeeldingsbestand. Een lokale kopie van de afbeelding wordt gedownload in uw browser en Photoroom slaat uw ontwerp op.