Alle collectiesPro-functiesAI-achtergronden
Gebruik vergelijkbare AI-achtergronden op verschillende ontwerpen
Gebruik vergelijkbare AI-achtergronden op verschillende ontwerpen
C
Geschreven door Craig Wright
Meer dan een week geleden bijgewerkt

AI-gegenereerde achtergronden zijn zo ontworpen dat ze passen bij de belichting en schaduwen in je foto's. Daarom is het meestal beter om vergelijkbare AI-achtergronden voor je foto's te gebruiken in plaats van identieke achtergronden.

Hier hebben we bijvoorbeeld 4 vergelijkbare AI-achtergronden, gebruikt op promotiefoto's voor bokshandschoenen. Het zijn geen identieke achtergronden, maar ze lijken allemaal deel uit te maken van dezelfde fotoshoot.

4 different promotional images of boxing gloves. Each image has a slightly different AI background showing a boxing ring.

Een eenvoudige manier om vergelijkbare AI-achtergronden te maken, is door een afbeeldingsaanleiding te gebruiken. Hierbij gebruik je een bestaande afbeelding als inspiratie voor de AI-achtergrond (instructies hieronder).

Op iPhone en iPad

Om vergelijkbare AI achtergronden te maken op de iPhone of iPad versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto. Upload een foto die u wilt gebruiken met een AI-achtergrond.

2. Selecteer AI-achtergronden.

3. Selecteer Een achtergrond maken.

4. Veeg de voorgestelde afbeeldingen naar links totdat u de optie Alles weergeven ziet. Selecteer de optie Alles bekijken .

5. Selecteer Zelf toevoegen.

6. Kies een foto met een achtergrond die lijkt op wat je wilt dat de AI maakt. Dit kan een foto zijn uit je camerarol of je kunt een foto maken met je camera of een afbeelding kiezen uit je bestanden.

Je kunt ook een van de voorgestelde afbeeldingen gebruiken of Zoeken om afbeeldingen te vinden op de website van Unsplash.

De AI gebruikt nu de achtergrond van je gekozen foto als inspiratie voor de AI-achtergrond. Er worden twee afbeeldingen gegenereerd

7. [Optioneel] Selecteer 100% inspiratie onderaan en gebruik de schuifknop om het niveau van inspiratie te wijzigen. Het inspiratieniveau beïnvloedt hoe dicht de AI zal proberen de achtergrond van de inspiratieafbeelding te evenaren. Hoe lager de inspiratie, hoe creatiever de AI zal zijn.

8. [Optioneel] Selecteer het stippelmenu ( ... ) onderaan. Dit is alleen beschikbaar als je een nieuw ontwerp maakt. Het is niet beschikbaar als je een bestaand ontwerp bewerkt.

Gebruik:

1. Objectgrootte om de grootte van je voorgrondobjecten te wijzigen

2. Formaat om de afmetingen van het afbeeldingscanvas te wijzigen

9. [Optioneel] Selecteer Genereer 4 meer om meer versies te maken om uit te kiezen.

10. [Optioneel] Voer een tekst in om te beschrijven wat je op de AI-achtergrond wilt zien.

11. Selecteer de afbeelding die u wilt gebruiken.

12. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsfuncties om verdere wijzigingen in je ontwerp aan te brengen.

Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie over de bewerkingsfuncties

13. Selecteer Exporteren om uw ontwerp op te slaan. U kunt het ook delen als u dat wilt.

14. Selecteer Gereed.

15. Herhaal dit proces voor elke foto die u een soortgelijk thema wilt geven. Kies elke keer dezelfde foto als inspiratie voor de AI-afbeelding.

Op de webapp

Om vergelijkbare AI-achtergronden te maken op de Web App (desktop) versie van Photoroom:

1. Log in op de webapp op app.photoroom.com.

2. Kies de werkruimte waarin u wilt werken.

3. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto. Upload een foto die u wilt gebruiken met een AI-achtergrond.

4. Selecteer Achtergronden.

5. Selecteer AI-achtergronden.

6. Selecteer Een achtergrond maken.

7. Selecteer op het tabblad Afbeelding de link Selecteer een afbeelding. Zoek en selecteer het afbeeldingsbestand dat je wilt gebruiken als inspiratie voor de AI-achtergrond.

De AI genereert 4 achtergronden die zijn geïnspireerd op de door jou gekozen afbeelding.

8. [Optioneel] Selecteer Genereer nog 4 om meer AI-achtergronden te maken om uit te kiezen.

9. [Optioneel] Selecteer de optie Geïnspireerd op afbeelding om wijzigingen aan te brengen in de prompt.

10. Selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken.

11. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsfuncties om wijzigingen in uw ontwerp aan te brengen.

Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie over de bewerkingsfuncties

12. [Optioneel] Selecteer het downloadpictogram om uw ontwerp te downloaden. Voer een naam in voor het bestand, kies het formaat en selecteer vervolgens Downloaden.

13. Selecteer Home om de editor af te sluiten en uw ontwerp op te slaan.

14. Herhaal dit proces voor elke afbeelding die je een vergelijkbaar thema wilt geven. Kies elke keer dezelfde foto als inspiratie voor de AI-afbeelding.