K odstranění objektů z fotografií použijte nástroj Retouch v aplikaci Photoroom.
Poznámka: Nástroj Retuš je k dispozici jako samostatný nástroj (pro nové návrhy) i jako funkce v editoru (pro stávající návrhy). V tomto článku se podrobně věnujeme postupu pro oba způsoby použití nástroje Retuš k odstranění objektů.
Další informace o tom, jak nástroj funguje a co jednotlivá nastavení nabízejí, najdete v článku Jak používat nástroj Retuš.
Dostupnost
Režim přidávání je k dispozici pouze na iOS a Androidu.
Nástroj Retouch je bezplatný. Nevyžaduje kredity AI.
Postup: Nahrajte obrázek a upravte jej pomocí Retouch
Pokud chcete nahrát obrázek pro použití v nástroji Retouch, použijte samostatný nástroj Retouch:
Přihlaste se na app.photoroom.com.
Vyberte prostor, ve kterém chcete pracovat.
Vyberte možnost Prozkoumat.
Vyberte možnost Retuš.
Nahrajte obrázek, který chcete upravit.
Nastavte velikost štětce.
Přemalujte oblast, kterou chcete vymazat.
Aplikace Photoroom může objekt zmenšit nebo jej odstranit pouze částečně, místo aby jej vymazala úplně. Pokud k tomu dojde, pokračujte v malování, dokud objekt nezmizí.
Až budete s obrázkem spokojeni, vyberte možnost Potvrdit a vymazání se provede.
Photoroom vás vrátí do editoru. Poté můžete obrázek dále upravovat, uložit, sdílet nebo stáhnout.
Kroky: Retušování existujícího obrázku
Chcete-li použít funkci Retuš na obrázek, který již v Photoroomu existuje:
Přihlaste se na app.photoroom.com.
Vyberte prostor, ve kterém chcete pracovat.
Vyberte možnost „Designy“ a vyberte existující design, který chcete upravit.
Případně vytvořte nový návrh a otevřete jej v editoru.
Vyberte vrstvu v popředí.
Vyberte možnost Retuš.
Nahrajte obrázek, který chcete upravit.
Nastavte velikost štětce.
Přemalujte oblast, kterou chcete vymazat.
Aplikace Photoroom může objekt zmenšit nebo jej odstranit pouze částečně, místo aby jej vymazala úplně. Pokud k tomu dojde, pokračujte v malování, dokud objekt nezmizí.
Až budete s obrázkem spokojeni, vyberte možnost Potvrdit a vymazání se provede.
Aplikace Photoroom vás vrátí zpět do editoru. Poté můžete obrázek dále upravovat, uložit, sdílet nebo stáhnout.
Vyberte možnost Domů a editor opustíte. Obrázek se automaticky uloží jako návrh.

