Schaduwen toevoegen aan je ontwerpen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Schaduwen kunnen je ontwerpen er realistischer laten uitzien door diepte toe te voegen voor een meer 3D-effect.

In Photoroom zijn er twee verschillende manieren om schaduwen toe te voegen:

• Schaduwinstellingen voor elk object, waarbij je de positie en stijl van de schaduw bepaalt

• AI-gegenereerde schaduwen, waarbij Photoroom automatisch een schaduw genereert op basis van de belichting in je afbeelding.

In dit artikel leggen we uit hoe je de schaduwinstellingen voor een objectlaag gebruikt. Om meer te leren over AI-schaduwen, zie AI-schaduwen toevoegen aan uw ontwerpen.

Om te leren hoe je de schaduwinstellingen gebruikt, selecteer je de link voor je apparaat:

Op iPhone en iPad

Een schaduw toevoegen en stylen voor een object in je ontwerp:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Uw inhoud en vervolgens het ontwerp dat u wilt bewerken. Je kunt ook een nieuw ontwerp maken op de pagina Maken en dat bewerken.

2. Selecteer de laag voor het object dat je een schaduw wilt geven.

3. Schakel in de instellingen van het object de functie Schaduw in.

4. Selecteer Schaduw om de schaduwinstellingen te openen.

5. Gebruik de 90°, 45° en om de hoek van de schaduw in te stellen op een van deze vooraf ingestelde hoeveelheden.

6. Selecteer Intensiteit en gebruik de schuif onderaan om het uiterlijk van de schaduw te wijzigen

• Lage waarden geven een lichtere schaduw.

• Hoge waarden geven een donkerdere schaduw

7. Selecteer Vervagen en gebruik de schuif onderaan om de scherpte van de schaduw te regelen.

• Lage waarden geven je hardere randen en een stevigere vulling.

• Hogere waarden geven zachtere randen en een meer geleidelijke vulling

8. Selecteer Kleur om de kleur van de schaduw te wijzigen. Gebruik de kleurkiezer om de kleur te kiezen.

9. Selecteer Verplaatsen.
    Je hebt nu twee opties

• Selecteer 2D.
      Je kunt de schaduw nu omhoog, omlaag, naar links of naar rechts verplaatsen

• Selecteer 3D.
      Je kunt nu het perspectief van de schaduw wijzigen. Dit heeft een "kanteleffect" dat helpt om diepte in je ontwerp te creëren

10. Selecteer Gereed.

11. Selecteer Kortheid en gebruik de schuif onderaan om de lengte van de schaduw te wijzigen

• Hoge waarden maken de schaduw langer.

• Lage waarden maken de schaduw korter

12. Selecteer Gereed.

13. Selecteer het pictogram Exporteren in de rechterbovenhoek. Gebruik de exportopties om je ontwerp op te slaan of te delen.

Op Android

Een schaduw toevoegen en vormgeven voor een object in je ontwerp:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Uw inhoud en vervolgens het ontwerp dat u wilt bewerken. Je kunt ook een nieuw ontwerp maken op de pagina Maken en dat bewerken.

2. Selecteer Lagen.

3. Selecteer de laag voor het object dat je een schaduw wilt geven.

4. Schakel in de instellingen van het object de functie Schaduw in.

5. Selecteer Schaduw om de schaduwinstellingen te openen.

6. Kies uit de vooraf ingestelde schaduwen(Boven 1, Boven 2, Lang 1, Lang 2, Contact) of selecteer Aangepast om je eigen schaduw te maken

Stappen 7 tot en met 12 zijn alleen van toepassing als u Aangepast kiest

7. Selecteer Intensiteit en gebruik de schuif onderaan om het uiterlijk van de schaduw te wijzigen

• Lage waarden geven een lichtere schaduw.

• Hoge waarden geven een donkerdere schaduw

8. Selecteer Vervagen en gebruik de schuif onderaan om de scherpte van de schaduw te regelen.

• Lage waarden geven je hardere randen en een stevigere vulling.

• Hogere waarden geven zachtere randen en een meer geleidelijke vulling

9. Selecteer Kleur om de kleur van de schaduw te wijzigen. Gebruik de kleurkiezer om de kleur te kiezen.

10. Selecteer Kortheid en gebruik de schuif onderaan om de lengte van de schaduw te wijzigen

• Hoge waarden maken de schaduw langer.

• Lage waarden maken de schaduw korter

11. Selecteer Verplaatsen. Je kunt de schaduw nu omhoog, omlaag, naar links of naar rechts verplaatsen. Selecteer Gereed als je klaar bent.

12. Selecteer 3D verplaatsen. Je kunt nu het perspectief van de schaduw wijzigen. Dit heeft een "kanteleffect" dat helpt om diepte in je ontwerp te creëren. Selecteer Gereed als je klaar bent.

13. Selecteer Gereed om de schaduwinstellingen te sluiten.

14. Selecteer Gereed om de instellingen voor Lagen te sluiten.

15. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportopties om je ontwerp op te slaan of te delen.

Op de webapp

Een schaduw toevoegen en vormgeven voor een object in je ontwerp:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Uw inhoud en vervolgens het ontwerp dat u wilt bewerken. U kunt ook een nieuw ontwerp maken op de pagina Maken en dat bewerken.

2. Selecteer de laag voor het object dat je een schaduw wilt geven.

3. Schakel in de instellingen van het object de functie Schaduw in.

4. Selecteer Schaduw om de schaduwinstellingen te openen.

5. Selecteer Intensiteit en gebruik de schuif onderaan om het uiterlijk van de schaduw te wijzigen

• Lage waarden geven een lichtere schaduw.

• Hoge waarden geven een donkerdere schaduw

6. Selecteer Vervagen en gebruik de schuif onderaan om de scherpte van de schaduw te regelen.

• Lage waarden geven je hardere randen en een stevigere vulling.

• Hogere waarden geven zachtere randen en een meer geleidelijke vulling

7. Selecteer Kleur om de kleur van de schaduw te wijzigen. Gebruik de kleurkiezer om de kleur te kiezen.

8. Selecteer Kortheid en gebruik de schuif onderaan om de lengte van de schaduw te wijzigen

• Hoge waarden maken de schaduw langer.

• Lage waarden maken de schaduw korter

9. Selecteer Verplaatsen.
    Je hebt nu twee opties

• Selecteer 2D.
      Je kunt de schaduw nu omhoog, omlaag, naar links of naar rechts verplaatsen

• Selecteer 3D.
      Je kunt nu het perspectief van de schaduw wijzigen. Dit heeft een "kanteleffect" dat helpt om diepte in je ontwerp te creëren

10. Selecteer de pijl terug naast Schaduw verplaatsen om terug te keren naar de laaginstellingen.

11. Selecteer Downloaden om een lokale kopie op te slaan. Photoroom slaat de afbeelding ook op je werkruimte op.