Behoud de originele achtergrond van je foto
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Photoroom verwijdert automatisch de achtergrond van je foto's wanneer je ze toevoegt aan een ontwerp. Maar in sommige gevallen wil je de originele achtergrond of een deel ervan behouden voor je ontwerp.

Om de achtergrond te behouden, kun je

• De originele achtergrondsjabloon gebruiken

• Het retoucheergereedschap gebruiken om delen van de achtergrond te herstellen.

Selecteer de link voor je apparaat voor instructies:

Op iPhone en iPad

Oorspronkelijke achtergrond van foto behouden

Gebruik de sjabloon Originele afbeelding om de volledige achtergrond van een foto in je ontwerp te behouden:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies een foto om te importeren.
    Photoroom importeert de foto en verwijdert de achtergrond automatisch

2. Selecteer in de sjablonenverzameling Classics de optie Oorspronkelijke afbeelding.
    Photoroom voegt een achtergrondlaag toe aan je ontwerp. Het gebruikt de originele achtergrond van uw foto op de achtergrondlaag

3. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding naar wens te wijzigen. Bijvoorbeeld om tekst of vormen toe te voegen of om de kleur te wijzigen.

4. Selecteer Exporteren.

5. Gebruik de exportopties om je ontwerp op te slaan en te delen.

6. Selecteer Gereed.

Een deel van de achtergrond van een foto behouden

Gebruik het gereedschap Retoucheren om een deel van de oorspronkelijke achtergrond van een foto in je ontwerp te behouden.

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies een foto om te importeren.
    Photoroom importeert de foto en verwijdert de achtergrond automatisch.

2. Selecteer Knipsel in het afbeeldingsvoorbeeld bovenaan.

3. Selecteer Herstel en teken vervolgens over de delen van de achtergrond die je wilt behouden. Als Photoroom te veel van de achtergrond herstelt, selecteert u Gum en schildert u over de delen die u wilt verwijderen. Selecteer Gereed als u klaar bent.

Zie Ongewenste objecten verwijderen met het gereedschap Ret oucheren voor meer informatie over de functie Retoucheren

4. Kies een sjabloon voor de achtergrond.

5. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding naar wens te wijzigen. Bijvoorbeeld om tekst of vormen toe te voegen of om de kleur te wijzigen.

6. Selecteer Exporteren.

7. Gebruik de exportopties om je ontwerp op te slaan en te delen.

8. Selecteer Gereed.

Op Android

Oorspronkelijke achtergrond van foto behouden

Gebruik de sjabloon Origineel om de volledige achtergrond van een foto in je ontwerp te behouden:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies een foto om te importeren.
    Photoroom importeert de foto en verwijdert de achtergrond automatisch

2. Selecteer de sjabloon Origineel .
    Photoroom voegt een achtergrondlaag toe aan je ontwerp. Het gebruikt de originele achtergrond van uw foto op de achtergrondlaag

3. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding naar wens te wijzigen. Bijvoorbeeld om tekst of vormen toe te voegen of om de kleur te wijzigen.

4. Selecteer Exporteren.

5. Gebruik de exportopties om je ontwerp op te slaan en te delen.

6. Selecteer Gereed.

Een deel van de achtergrond van een foto behouden

Gebruik het gereedschap Retoucheren om een deel van de oorspronkelijke achtergrond van een foto in je ontwerp te behouden.

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies een foto om te importeren.
    Photoroom importeert de foto en verwijdert de achtergrond automatisch.

2. Selecteer Knipsel in het afbeeldingsvoorbeeld bovenaan.

3. Selecteer Herstel en teken vervolgens over de delen van de achtergrond die je wilt behouden. Als Photoroom te veel van de achtergrond herstelt, selecteert u Gum en schildert u over de delen die u wilt verwijderen. Selecteer Gereed als u klaar bent.

Zie Ongewenste objecten verwijderen met het gereedschap Ret oucheren voor meer informatie over de functie Retoucheren

4. Kies een sjabloon voor de achtergrond.

5. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding naar wens te wijzigen. Bijvoorbeeld om tekst of vormen toe te voegen of om de kleur te wijzigen.

6. Selecteer Exporteren.

7. Gebruik de exportopties om je ontwerp op te slaan en te delen.

8. Selecteer Gereed.

Op webapp

Originele achtergrond van foto behouden

Gebruik de sjabloon Origineel om de volledige achtergrond van een foto in je ontwerp te behouden:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto en kies een foto om te importeren.
    Photoroom importeert de foto en verwijdert de achtergrond automatisch

2. Selecteer in de sjablonenverzameling Classics de optie Original image.
    Photoroom voegt een achtergrondlaag toe aan uw ontwerp. Het gebruikt de originele achtergrond van uw foto op de achtergrondlaag

3. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding naar wens te wijzigen. Bijvoorbeeld om tekst of vormen toe te voegen of om de kleur te wijzigen.

4. Selecteer Downloaden om je ontwerp op te slaan. Je browser downloadt ook een lokale kopie.

Een deel van de achtergrond van een foto behouden

Gebruik het gereedschap Retoucheren om een deel van de oorspronkelijke achtergrond van een foto in uw ontwerp te behouden.

(Video toont Photoroom op de webapp)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto en kies een foto om te importeren.
    Photoroom importeert de foto en verwijdert de achtergrond automatisch.

2. Selecteer een voorgrondlaag.
    Selecteerniet de achtergrondlaag

3. Selecteer in de instellingen van de voorgrondlaag Knipsel bewerken.

4. Selecteer Herstellen en teken vervolgens over de delen van de achtergrond die u wilt behouden. Als Photoroom te veel van de achtergrond herstelt, selecteert u Gum en schildert u over de delen die u wilt verwijderen. Selecteer Bevestigen als u klaar bent.

Zie Ongewenste objecten verwijderen met het gereedschap Ret oucheren voor meer informatie over de functie Retoucheren

5. Kies een sjabloon voor de achtergrond.

6. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding naar wens te wijzigen. Bijvoorbeeld om tekst of vormen toe te voegen of om de kleur te wijzigen.

7. Selecteer Downloaden om je ontwerp op te slaan. Je browser downloadt ook een lokale kopie.