Transparante achtergronden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Photoroom heeft een transparante sjabloon die je kunt toepassen op je ontwerpen. Hiermee wordt de achtergrond transparant. Om de transparantie te behouden wanneer u uw ontwerpen downloadt, deelt of opslaat als bestanden, moet u Photoroom instellen om op te slaan in .png of .webp. Andere indelingen, zoals .jpg, ondersteunen geen transparantie.

Selecteer de koppeling voor uw apparaat voor instructies over het instellen van het bestandstype en het gebruik van de transparante sjabloon:

Op iPhone en iPad

Een ontwerp exporteren met een transparante achtergrond op iPhone of iPad

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Zorg er eerst voor dat Photoroom is ingesteld op exporteren in de .png-indeling.

1. Selecteer Uw inhoud.

2. Selecteer Voorkeuren.

3. Selecteer Altijd exporteren in .png.

4. Selecteer Terug

2. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto. Kies een foto om te importeren en selecteer vervolgens de sjabloon Transparant.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een bestaand ontwerp kiezen. Bewerk het bestaande ontwerp zodat het een transparante achtergrond heeft.

Je zou moeten zien dat de achtergrond van het ontwerp geruit is (wit en grijs). Dit staat voor transparantie

3. Bewerk je ontwerp zodat het voldoet aan je eisen.

4. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om je afbeelding op te slaan en te delen. Wanneer je het ontwerp als afbeeldingsbestanden opslaat of deelt, krijg je .png-bestanden met een transparante achtergrond.

Opmerking: Als u het Pro-abonnement gebruikt, kunt u ook ontwerpen in bulk exporteren en instellen dat ze een transparante achtergrond hebben. Zorg ervoor dat u Photoroom instelt op exporteren in .png-indeling (zie stap 1 hierboven) en kies vervolgens de transparante sjabloon (zie Meerdere foto's tegelijk bewerken met Batch-modus).

Op Android

Zo exporteert u een ontwerp met een transparante achtergrond op een Android-apparaat:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Zorg er eerst voor dat Photoroom is ingesteld op exporteren in de .png-indeling.

1. Selecteer Uw inhoud.

2. Selecteer Voorkeuren.

3. Selecteer Exporteren in .png.

4. Selecteer Terug

2. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto. Kies een foto om te importeren en selecteer vervolgens de sjabloon Transparant.

U kunt ook Uw inhoud selecteren en een bestaand ontwerp kiezen. Bewerk het bestaande ontwerp zodat het een transparante achtergrond heeft.

Je zou moeten zien dat de achtergrond van het ontwerp geruit is (wit en grijs). Dit staat voor transparantie

3. Bewerk je ontwerp zodat het voldoet aan je eisen.

4. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om je afbeelding op te slaan en te delen. Wanneer je het ontwerp als afbeeldingsbestanden opslaat of deelt, krijg je .png-bestanden met een transparante achtergrond

Opmerking: Als u het Pro-abonnement gebruikt, kunt u ook ontwerpen in bulk exporteren en instellen dat ze een transparante achtergrond hebben. Zorg ervoor dat u Photoroom instelt op exporteren in .png-indeling (zie stap 1 hierboven) en kies vervolgens de transparante sjabloon (zie Meerdere foto's tegelijk bewerken met Batch-modus).

Op de webapp

Zo exporteert u een ontwerp met een transparante achtergrond op de Web App (desktop):

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Eerst moet u ervoor zorgen dat Photoroom is ingesteld om te exporteren in het .png-formaat of het webp-formaat.

1. Selecteer Voorkeuren.

2. Selecteer .png of .webp.

Als u Automatisch kiest, exporteert Photoroom als .png wanneer het detecteert dat uw ontwerp transparant is

3. Sluit het dialoogvenster Voorkeuren

2. Selecteer op de pagina Maken de optie Selecteer een foto. Kies een foto om te importeren en selecteer vervolgens de sjabloon Transparant.

U kunt ook Ontwerpen selecteren en een bestaand ontwerp kiezen. Bewerk het bestaande ontwerp zodat het een transparante achtergrond heeft.

Je zou moeten zien dat de achtergrond van het ontwerp geruit is (wit en grijs). Dit staat voor transparantie

3. Bewerk je ontwerp zodat het voldoet aan je eisen.

4. Selecteer Downloaden. Photoroom slaat uw ontwerp op en een lokale kopie wordt gedownload in uw browser. Het wordt gedownload als een .png-bestand of een .webp-bestand, afhankelijk van uw keuze in stap 1

Opmerking: als u het Pro-abonnement gebruikt, kunt u ook ontwerpen in bulk exporteren en instellen dat ze een transparante achtergrond hebben. Zorg ervoor dat u Photoroom instelt op exporteren in.png- of .webp-formaat (zie stap 1 hierboven) en kies vervolgens de transparante sjabloon (zie Meerdere foto's tegelijk bewerken met Batch-modus)