Delen van een afbeelding toevoegen en verwijderen met Bewerk uitsnede
Delen van een afbeelding toevoegen en verwijderen met Bewerk uitsnede
C
Geschreven door Craig Wright
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met het Bewerk uitsnijdgereedschap van Photoroom kunt u precies bepalen welke delen van objecten en achtergronden in uw ontwerp worden opgenomen. Afhankelijk van uw wensen kunt u

• Delen van een afbeeldingwissen

• Verwijderde delen van een afbeeldingherstellen.

Selecteer de link voor je apparaat om te leren hoe je Knipsel bewerken gebruikt:

Op iPhone en iPad

Zo gebruik je Knipsel bewerken op een iPhone of iPad:

(Video toont Knipsel bewerken op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Je kunt ook Your Content (Jouw inhoud) selecteren en dan een bestaand ontwerp kiezen om te bewerken.

2. Als je een nieuwe afbeelding hebt geïmporteerd, selecteer dan een sjabloon zodat je afbeelding een achtergrondlaag heeft.

3. Selecteer een object op je afbeelding.

4. Selecteer Knipsel bewerken.

Je hebt nu opties voor Geassisteerde en Handmatige knipsels. Je kunt een van beide of beide gebruiken om je afbeelding te bewerken. In de volgende stappen leggen we uit hoe je beide functies gebruikt

Edit Cutout options. Assisted mode, Manual mode, Erase and Restore.
  5. Selecteer Ondersteund.
    In deze modus helpt Photoroom u door objecten en gebieden met een vergelijkbare kleur te detecteren

6. Selecteer de bewerkingsmodus

• Wissen om delen van de afbeelding te verwijderen

• Herstellen om delen van de afbeelding te herstellen

7. Tik op een gebied van de afbeelding dat u wilt wissen of herstellen. Photoroom detecteert pixels met een vergelijkbare kleur in dat gebied en verwijdert of herstelt deze

Image of a bird perched on a branch. The bird is included in the image. The branch has red dots on it to show that it is going to be erased.

Voor het beste resultaat tikt u op een specifiek punt. Als u een lijn over een gebied "tekent", krijgt u een minder nauwkeurig resultaat omdat Photoroom een groter gebied toevoegt of verwijdert

8. Selecteer Handmatig.
    In deze modus helpt Photoroom niet. Alleen de pixels die u selecteert, worden toegevoegd of verwijderd

9. Selecteer de bewerkingsmodus: wissen of herstellen.

10. Selecteer de breedte van het penseel. Hiermee bepaalt u de grootte van het gebied dat u selecteert.

U kunt de grootte van het penseel wijzigen terwijl u aan het bewerken bent. Sleep de instellingen omhoog vanaf de onderkant van het scherm en stel de penseelbreedte in

11. Teken over het gebied dat je wilt toevoegen of verwijderen.

Image of a bird perched on a branch. Part of the branch is almost invisible. An arrow points to the cursor to show that parts of the branch are being erased.

Gebruik voor meer precisie bewegingen om in te zoomen, uit te zoomen en de afbeelding te verschuiven

12. Selecteer Gereed om uw wijzigingen goed te keuren en het gereedschap Uitsnede bewerken te sluiten.

13. Selecteer Gereed om de instellingen voor de objectlaag te sluiten.

14. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportopties om je afbeelding op te slaan en te delen.

Op Android

Bewerk uitsnede gebruiken op een Android-apparaat:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken Begin bij foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Je kunt ook Your Content (Jouw inhoud) selecteren en dan een bestaand ontwerp kiezen om te bewerken.

2. Als je een nieuwe afbeelding hebt geïmporteerd, selecteer dan een sjabloon zodat je afbeelding een achtergrondlaag heeft.

3. Selecteer een object op je afbeelding.

4. Selecteer Knipsel bewerken.

Je hebt nu opties voor Geassisteerde en Handmatige knipsels. Je kunt een van beide of beide gebruiken om je afbeelding te bewerken. In de volgende stappen leggen we uit hoe je beide functies gebruikt

Edit Cutout options. Assisted mode, Manual mode, Erase and Restore.
  5. Selecteer Ondersteund.
    In deze modus helpt Photoroom u door objecten en gebieden met een vergelijkbare kleur te detecteren

6. Selecteer de bewerkingsmodus

• Wissen om delen van de afbeelding te verwijderen

• Herstellen om delen van de afbeelding te herstellen

7. Tik op een gebied van de afbeelding dat u wilt wissen of herstellen. Photoroom detecteert pixels met een vergelijkbare kleur in dat gebied en verwijdert of herstelt deze

Voor het beste resultaat tikt u op een specifiek punt. Als u een lijn over een gebied "tekent", krijgt u een minder nauwkeurig resultaat omdat Photoroom een groter gebied toevoegt of verwijdert

8. Selecteer Handmatig.
    In deze modus helpt Photoroom niet. Alleen de pixels die u selecteert, worden toegevoegd of verwijderd

9. Selecteer de bewerkingsmodus: wissen of herstellen.

10. Selecteer de breedte van het penseel. Hiermee bepaalt u de grootte van het gebied dat u selecteert.

U kunt de grootte van het penseel wijzigen terwijl u aan het bewerken bent. Sleep de instellingen omhoog vanaf de onderkant van het scherm en stel de penseelbreedte in

11. Teken over het gebied dat je wilt toevoegen of verwijderen.

Image of a bird perched on a branch. Part of the branch is almost invisible. An arrow points to the cursor to show that parts of the branch are being erased.

Gebruik voor meer precisie bewegingen om in te zoomen, uit te zoomen en de afbeelding te verschuiven

12. Selecteer Gereed om uw wijzigingen goed te keuren en het gereedschap Uitsnede bewerken te sluiten.

13. Selecteer Gereed om de instellingen voor de objectlaag te sluiten.

14. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportopties om je afbeelding op te slaan en te delen.

Op de webapp

Zo gebruikt u Knipsel bewerken op de Webapp:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Selecteer Selecteer een foto en kies vervolgens een afbeelding om te importeren. Je kunt ook Ontwerpen selecteren in het gedeelte Uw inhoud en dan een bestaand ontwerp kiezen om te bewerken.

2. Selecteer een object op uw afbeelding.

3. Selecteer Uitsnede bewerken.

Je hebt nu opties voor geleid en handmatig uitsnijden. Je kunt een van beide of beide gebruiken om je afbeelding te bewerken. In de volgende stappen leggen we uit hoe je beide functies gebruikt

4. Selecteer Begeleid.
    In deze modus helpt Photoroom u bij het detecteren van objecten en gebieden met een vergelijkbare kleur

5. Selecteer de bewerkingsmodus

• Wissen om delen van de afbeelding te verwijderen

• Herstellen om delen van de afbeelding te herstellen

6. Klik op een gebied van de afbeelding dat u wilt wissen of herstellen. Photoroom detecteert pixels met een vergelijkbare kleur in dat gebied en verwijdert of herstelt deze

Image of a bird perched on a branch. The bird is included in the image. The branch has red dots on it to show that it is going to be erased.

Voor de beste resultaten klikt u op een specifiek punt. Als u een lijn over een gebied "tekent", krijgt u een minder nauwkeurig resultaat omdat Photoroom een groter gebied toevoegt of verwijdert

7. Selecteer Handmatig.
    In deze modus helpt Photoroom niet. Alleen de pixels die u selecteert, worden toegevoegd of verwijderd

8. Selecteer de bewerkingsmodus: wissen of herstellen.

9. Selecteer de grootte van het penseel. Hiermee bepaalt u de grootte van het gebied dat u selecteert.

10. Teken over het gebied dat u wilt toevoegen of verwijderen.

Image of a bird perched on a branch. Part of the branch is almost invisible. An arrow points to the cursor to show that parts of the branch are being erased.

Voor meer precisie zoom je in en uit op je afbeelding. Gebruik je trackpad of muiswiel om in te zoomen.

11. Selecteer Bevestigen om je wijzigingen goed te keuren en sluit het gereedschap Uitsnede bewerken.

12. Als je in stap 1 een nieuwe afbeelding hebt geïmporteerd, heeft deze standaard een witte achtergrond. U kunt een andere achtergrond kiezen in de zijbalk Sjablonen.

13. Selecteer Download om je afbeelding op te slaan en een kopie te downloaden in de browser.