Upscale en herontwerp
Deze week bijgewerkt

De Upscale-tool van Photoroom kan de resolutie van je afbeeldingen verhogen en ze ook op een intelligente manier herontwerpen met behulp van AI. Dit is vooral nuttig als upscalen alleen niet de gewenste beeldkwaliteit heeft opgeleverd.

In de onderstaande afbeeldingen toont de eerste afbeelding bijvoorbeeld het resultaat van alleen upscalen(Enhance). Het is beter dan de gebruikte originele foto, maar heeft nog steeds wat zachte randen en onscherpte. De tweede afbeelding gebruikt Opschalen en Transformeren en de AI behoudt de originele foto, schaalt deze op en hertekent vervolgens enkele minder gedefinieerde gebieden. De derde afbeelding maakt gebruik van de Reimagine-modus, waarbij een nieuwe HD-afbeelding wordt gemaakt met de originele foto als inspiratie.

Omdat de modi Transform en Reimagine delen van de afbeelding hertekenen, werken ze vaak beter als je een soortgelijke afbeelding nodig hebt en er geen exacte gelijkenis nodig is.

Upscale is beschikbaar in het Pro- en Business-plan. Het wordt momenteel geleidelijk uitgerold naar klanten op iOS die versie 606 of hoger van Photoroom gebruiken. Als u versie 606 of later gebruikt en de Upscale-tool niet hebt, zou deze in de loop van augustus beschikbaar moeten komen.

We werken eraan om Upscale binnenkort toe te voegen aan de Android en web app versies van Photoroom.

Op iPhone en iPad

Upscalen en herontwerpen op de iPhone- en iPad-versie van Photoroom:

1. Selecteer Upscale op de pagina Maken.

2. Upload de foto die u wilt upscalen.

3. Kies de gewenste opwaardeer- en herontwerpmodus

• Verbeteren
      De AI zal uw afbeelding opwaarderen en verscherpen, maar zal geen creatieve details toevoegen (zie Een foto opwaarderen om de beeldkwaliteit te verbeteren)

• Transformeer
      De AI voert een 'zacht' herontwerp uit, waarbij je foto wordt opgeschaald en creatieve details worden toegevoegd, terwijl de belangrijkste kenmerken van de foto behouden blijven

• Reimagine
      De AI maakt een nieuw ontwerp in hoge resolutie, geïnspireerd op je foto.

4. Selecteer Upscale.

5. Gebruik de schuifregelaar Voor en Na om de oude versie met de nieuwe versie te vergelijken.

6. Selecteer Gebruik afbeelding.

Opmerking: Als je de wijzigingen niet wilt, selecteer je Reset

7. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsinstellingen om verdere wijzigingen in je ontwerp aan te brengen. Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie.

8. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportinstellingen om uw ontwerp op te slaan en te delen. Zie Een ontwerp exporteren voor meer informatie.