Vergroot en verklein je ontwerp
Geschreven door Craig Wright
Gisteren bijgewerkt

Als je Pro of Business gebruikt, kun je de grootte van je afbeeldingscanvas wijzigen en past de AI het formaat van je ontwerp aan. Zo kun je bijvoorbeeld van een liggend ontwerp een staand ontwerp maken zonder je afbeelding uit te rekken - de AI tekent extra achtergrond om de extra ruimte op te vullen!

Side-by-side versions of the same image. The left version is landscape and the right version is portrait. AI Expand has added extra background to make the design fit the portrait canvas.

We noemen dit "AI Expand", maar je hebt er toegang toe via de functie Grootte aanpassen in Photoroom. Als u het Pro- of Business-abonnement gebruikt, gebeurt AI Expand automatisch wanneer u de grootte wijzigt.

Opmerking: In het gratis abonnement hebt u geen toegang tot AI Expand. Als je Grootte aanpassen gebruikt, verandert alleen het canvas van de afbeelding van grootte. Zie Grootte van je ontwerpen wijzigen voor meer informatie.

Op iPhone en iPad

Een afbeelding vergroten of verkleinen op de iPhone- en iPad-versies van Photoroom:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Op de pagina Maken, selecteert u Uw inhoud en vervolgens het ontwerp dat u wilt vergroten of verkleinen.

U kunt ook Starten vanaf foto selecteren en een nieuwe afbeelding importeren. Wanneer de afbeelding is geïmporteerd, geef deze dan een achtergrond. Als je de originele achtergrond wilt behouden, selecteer je de sjabloon Oorspronkelijke afbeelding (of Sla het verwijderen van de achtergrond over tijdens het importeren)

2. Selecteer Grootte aanpassen.

3. Doe een van de volgende dingen

• Selecteer een formaat uit de lijsten. Er zijn lijsten voor verschillende categorieën, waaronder Standaardformaten, Sociale media en Marktplaats.

• Selecteer Aangepaste afmetingen en voeg uw eigen afmetingen toe en selecteer Doorgaan

4. Wanneer u een formaat kiest, vergroot of snijdt de AI van Photoroom automatisch de achtergrond van uw ontwerp om het nieuwe formaat te passen. Tijdens dit proces kan de achtergrond een beetje veranderen.

5. Als je tevreden bent met het aangepaste formaat, selecteer je Grootte aanpassen. Als je wilt dat de AI alternatieve versies genereert, selecteer je Variaties.

6. Als je een AI-achtergrond ziet die je mooi vindt, selecteer je deze en selecteer je Formaat wijzigen om te bevestigen.

7. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsinstellingen om verdere wijzigingen in het ontwerp aan te brengen, zoals tekst of extra afbeeldingen toevoegen.

Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie over de bewerkingsinstellingen

8. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportopties om uw ontwerp op te slaan en te delen.

Op Android

Een ontwerp vergroten of verkleinen op de Android-versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Uw inhoud en kies het ontwerp dat u wilt vergroten of verkleinen.

U kunt ook Starten vanaf foto selecteren en een nieuwe afbeelding importeren. Wanneer de afbeelding is geïmporteerd, geef deze dan een achtergrond. Als u de oorspronkelijke achtergrond wilt behouden, selecteert u de sjabloon Oorspronkelijke afbeelding

2. Selecteer Grootte wijzigen.

3. Selecteer een van de vooraf ontworpen formaten of selecteer Aangepast. Als u Aangepast selecteert, kunt u de breedte en hoogte invoeren.

4. Doe een van het volgende

• Selecteer een formaat uit de lijsten. Er zijn lijsten voor verschillende categorieën, waaronder Standaardmaten, Sociale media en Marktplaats.

• Selecteer Aangepaste maten en voeg vervolgens uw eigen maten toe en selecteer Doorgaan

5. Wanneer u een formaat kiest, vergroot of snijdt de AI van Photoroom automatisch de achtergrond van uw ontwerp om het nieuwe formaat te passen. Tijdens dit proces kan de achtergrond een beetje veranderen.

6. Als je tevreden bent met het aangepaste formaat, selecteer je Grootte aanpassen. Als je wilt dat de AI alternatieve versies genereert, selecteer je Variaties.

7. Als je een AI-achtergrond ziet die je mooi vindt, selecteer je deze en selecteer je Formaat wijzigen om te bevestigen.

8. [Optioneel] Gebruik de bewerkingsinstellingen om verdere wijzigingen in het ontwerp aan te brengen, zoals tekst of extra afbeeldingen toevoegen.

Zie Inleiding tot bewerken in Photoroom voor meer informatie over de bewerkingsinstellingen

9. Selecteer Exporteren. Gebruik de exportopties om uw ontwerp op te slaan en te delen.

Opmerking: Op Android vervangen aangepaste afbeeldingen de originele afbeelding.

Op de webapp

Een ontwerp vergroten of verkleinen op de Web App:

(Video toont Photoroom op Web App)

1. Log in op de webapp op app.photoroom.com.

2. Selecteer de werkruimte die het ontwerp bevat dat u wilt vergroten of verkleinen.

3. Selecteer Ontwerpen en kies het ontwerp dat u wilt verkleinen.

U kunt ook Selecteer een foto en importeer een nieuwe afbeelding. Wanneer de afbeelding is geïmporteerd, geef je deze een achtergrond. Als u de oorspronkelijke achtergrond wilt behouden, selecteert u Sjablonen en kiest u de sjabloon Oorspronkelijke afbeelding

4. Selecteer Grootte wijzigen.

5. Ofwel

• Selecteer een van de vooraf ontworpen formaten. Photoroom zal het gekozen formaat automatisch toepassen. AI Expand zal de achtergrond automatisch aanpassen aan het nieuwe afbeeldingsformaat.

• Selecteer Aangepast formaat, voer de gewenste breedte en hoogte in of kies uit de lijst met aangepaste formaten. Selecteer Grootte aanpassen om het formaat toe te passen. AI Expand past de achtergrond automatisch aan het nieuwe afbeeldingsformaat aan.

6. [Optioneel] Ofwel

• Selecteer Download en voer dan de naam voor het bestand in en kies het formaat. Selecteer Downloaden om de afbeelding in de browser te downloaden.

• Selecteer Delen en gebruik de opties voor delen om de afbeelding met anderen te delen

7. Selecteer Home.

Je aangepaste ontwerp wordt opgeslagen in je ontwerpen. Als je de grootte van een bestaand ontwerp hebt aangepast, vervangt de aangepaste versie de originele versie.

Meer informatie

Bekijk hier onze YouTube-video

(De video is momenteel alleen in het Engels)