Alle collectiesAan de slag met PhotoRoom
Maak een ontwerp met een witte achtergrond
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een populair gebruik van Photoroom is om de achtergrond van foto's te vervangen door een witte achtergrond. Dit is geweldig voor productfoto's en je kunt schaduwen toevoegen voor een realistischer effect.

Hiking boot with white background and shadow effect

Als je een transparante achtergrond wilt in plaats van een witte achtergrond, zie dan Transparante achtergronden.

Opmerking: dit artikel is een inleiding tot het maken van eenvoudige achtergronden voor je ontwerpen. Als je het Pro-abonnement hebt en je wilt een achtergrond op veel afbeeldingen tegelijk toepassen, zie dan Bewerk meerdere foto's tegelijk in de batchmodus.

Op iPhone en iPad

Om een witte achtergrond toe te passen op een ontwerp op de iPhone- of iPad-versie van Photoroom

(Video toont Photoroom op de iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een foto om te importeren.

Photoroom importeert je foto en verwijdert automatisch de achtergrond. Als het voorgrondobject niet precies is zoals je wilt, gebruik dan de Knipfunctie om het te bewerken. Zie Delen van een afbeelding toevoegen en verwijderen met Knipsel bewerken voor instructies.

U kunt ook Uw ontwerpen selecteren en vervolgens een van uw bestaande ontwerpen kiezen om mee te werken

2. Kies de witte sjabloon. Dit is een kant-en-klare sjabloon die is opgenomen in de Photoroom-bibliotheek en die een witte achtergrondlaag toevoegt aan uw ontwerp.

Wanneer u een sjabloon kiest, geeft Photoroom uw ontwerp weer in de editor

3. [Optioneel] Selecteer het voorgrondobject in uw afbeelding en verplaats het naar de gewenste positie. Wanneer u het object selecteert, worden de laaginstellingen weergegeven.

4. [Optioneel] Selecteer het voorgrondobject en gebruik de laaginstellingen om het voorgrondobject te bewerken. Schakel bijvoorbeeld de functie Schaduw in om een schaduw toe te voegen en gebruik vervolgens de instellingen om de schaduw te stylen. Selecteer Gereed om de instellingen van de laag voorgrondobject te sluiten.

5. Selecteer Exporteren.

6. [Optioneel] Gebruik de exportinstellingen om de bestandsnaam en -indeling te wijzigen en kies de werkruimte waar je ontwerp wordt opgeslagen.

7. Selecteer Opslaan in galerie om uw ontwerp op uw telefoon op te slaan. Photoroom slaat uw ontwerp ook op in de geselecteerde werkruimte.

Zie Een ontwerp exporteren voor meer informatie over de exportfunctie

8. Selecteer Gereed.

Opmerking: U kunt ook een witte achtergrond maken door de achtergrondlaag te bewerken en wit als kleur te kiezen. Zie Een achtergrondkleur wijzigen voor instructies.

Op Android

Om een witte achtergrond toe te passen op een ontwerp op de Android versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en kies vervolgens een foto om te importeren.

Photoroom importeert uw foto en verwijdert automatisch de achtergrond. Als het voorgrondobject niet precies is zoals u het wilt, gebruikt u de uitsnijdfunctie om het te bewerken. Zie Delen van een afbeelding toevoegen en verwijderen met Knipsel bewerken voor instructies.

U kunt ook Uw ontwerpen selecteren en vervolgens een van uw bestaande ontwerpen kiezen om mee te werken

2. Kies de witte sjabloon. Dit is een kant-en-klare sjabloon die is opgenomen in de Photoroom-bibliotheek en die een witte achtergrondlaag toevoegt aan uw ontwerp.

Wanneer u een sjabloon kiest, geeft Photoroom uw ontwerp weer in de editor

3. [Optioneel] Selecteer het voorgrondobject in uw afbeelding en verplaats het naar de gewenste positie. Wanneer u het object selecteert, worden de laaginstellingen weergegeven.

4. [Optioneel] Selecteer het voorgrondobject en gebruik de laaginstellingen om het voorgrondobject te bewerken. Schakel bijvoorbeeld de functie Schaduw in om een schaduw toe te voegen en gebruik vervolgens de instellingen om de schaduw te stylen. Selecteer Gereed om de instellingen van de laag voorgrondobject te sluiten.

5. Selecteer Exporteren.

6. [Optioneel] Gebruik de exportinstellingen om de bestandsnaam en -indeling te wijzigen en kies de werkruimte waar je ontwerp wordt opgeslagen.

7. Selecteer Opslaan in galerie om uw ontwerp op uw telefoon op te slaan. Photoroom slaat uw ontwerp ook op in de geselecteerde werkruimte.

Zie Een ontwerp exporteren voor meer informatie over de exportfunctie

8. Selecteer Gereed.

Opmerking: U kunt ook een witte achtergrond maken door de achtergrondlaag te bewerken en wit als kleur te kiezen. Zie Een achtergrondkleur wijzigen voor instructies.

Op de webapp

Om een witte achtergrond toe te passen op een ontwerp op de webapp (desktop) versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom op de webapp)

1. Log in op de webapp op app.photoroom.com.

2. Gebruik Selecteer een foto om een foto te importeren.

Photoroom importeert uw foto en verwijdert automatisch de achtergrond en past de witte sjabloon toe. Als de voorgrondafbeelding niet precies is zoals je wilt, gebruik dan de Knipfunctie om deze te bewerken. Zie Delen van een afbeelding toevoegen en verwijderen met Knipsel bewerken voor instructies.

U kunt ook Ontwerpen selecteren en vervolgens een van uw bestaande ontwerpen om mee te werken. Om de witte sjabloon toe te passen, selecteer je Sjablonen en kies je vervolgens de witte sjabloon

3. [Optioneel] Selecteer het voorgrondobject in je afbeelding en verplaats het naar de gewenste positie. Wanneer je het object selecteert, worden de laaginstellingen weergegeven.

4. [Optioneel] Selecteer het voorgrondobject en gebruik de laaginstellingen om het voorgrondobject te bewerken. Schakel bijvoorbeeld de functie Schaduw in om een schaduw toe te voegen en gebruik vervolgens de instellingen om de schaduw te stylen.

5. Selecteer Downloaden.

6. [Optioneel] Gebruik de downloadinstellingen om de bestandsnaam en het formaat te wijzigen.

7. Selecteer Downloaden om uw ontwerp op te slaan in Photoroom en een lokale kopie te downloaden in de browser.

Zie Een ontwerp exporteren voor meer informatie over de exportfunctie.

Opmerking: U kunt ook een witte achtergrond maken door de achtergrondlaag te bewerken en wit als kleur te kiezen. Zie Een achtergrondkleur wijzigen voor instructies.