Batch-modus in PhotoRoom
Bewerk meerdere foto's tegelijk met de batchmodus
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de batchmodus van Photoroom kun je wijzigingen op veel afbeeldingen tegelijk toepassen. Je kunt bijvoorbeeld een "batch" van 20 productafbeeldingen maken en ze allemaal dezelfde witte achtergrond met textuur geven voor een professionele uitstraling.

Voor de beste resultaten gebruik je afbeeldingen met vergelijkbare objecten van een vergelijkbare grootte en positie. Wanneer je wijzigingen hebt aangebracht in een batch afbeeldingen, gebruik je de functie Exporteren om ze op te slaan of te delen (zie Een ontwerp exporteren). De batchafbeeldingen worden niet opgeslagen in Your Designs.

Selecteer de link voor je apparaat om te leren hoe je de batchmodus gebruikt:

Opmerking: Batchmodus op de webapp ondersteunt alleen het maken van bulkbewerkingen met AI-achtergronden en AI-schaduwen. Voor andere bewerkingen, zoals gewone achtergronden, maakt u een sjabloon en past u dat toe op meerdere afbeeldingen.

Op iPhone en iPad

U kunt de batchmodus gebruiken om meerdere afbeeldingen tegelijk te bewerken en ze vervolgens te exporteren:

(Video toont Photoroom op iPhone)

1. Selecteer Batch op de pagina Maken.

2. Selecteer Nieuwe batch starten.

3. Selecteer alle afbeeldingen die u wilt bewerken en selecteer vervolgens Afbeeldingen toevoegen.

4. Kies een sjabloon voor uw afbeeldingen.

5. [Optioneel] Gebruik Grootte wijzigen om een grootte en oriëntatie voor uw afbeeldingen in te stellen.

6. [Optioneel] Gebruik Positie om de uitlijning van het hoofdobject in uw afbeeldingen in te stellen.

7. Selecteer een afbeelding om deze te bewerken.

8. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding te wijzigen. Als u bijvoorbeeld de achtergrond wilt wijzigen, selecteert u Lagen en vervolgens Achtergrond en vervolgens Vervangen. Kies een achtergrondafbeelding en selecteer Gereed.

9. Ofwel

• Selecteer het pijltje terug < en selecteer dan Toepassen op batch. Hiermee worden dezelfde wijzigingen aangebracht in alle afbeeldingen in de batch

• Selecteer Volgende om de volgende afbeelding in de batch weer te geven. Op deze manier kunt u elke afbeelding handmatig bewerken

10. Als je klaar bent met je wijzigingen, selecteer je Terug ( < ) om terug te keren naar de Batch-pagina.

11. Bij de prompt selecteert u Toepassen op alles. Photoroom zal uw meest recente wijzigingen toepassen op alle afbeeldingen in de batch (zie opmerking aan het einde van de procedure).

12. Selecteer Afbeeldingen exporteren om uw afbeeldingen op te slaan. Er zijn opties om op te slaan in uw galerij of bestanden, te delen, te exporteren naar het web en meer. Zie Een ontwerp exporteren voor meer informatie.

Opmerking: Als u Alles toepassen gebruikt, zoekt Photoroom de batchafbeelding die u het laatst hebt bewerkt. Het past dan dezelfde wijzigingen toe op alle andere afbeeldingen in de batch.

Stel bijvoorbeeld dat u afbeelding 1, 2 en 3 bewerkt en vervolgens de wijzigingen op alle afbeeldingen toepast. Photoroom past de wijzigingen die je hebt gemaakt op afbeelding 3 toe op elke afbeelding in de batch. De individuele wijzigingen die u aanbracht in afbeelding 1 en 2 gaan verloren, aangezien deze ook dezelfde wijzigingen krijgen als afbeelding 3.

Tip: Heb je de Apply to all prompt gemist? Om het opnieuw weer te geven, selecteer je een afbeelding in de batch om deze te bewerken en selecteer je vervolgens het pictogram Terug.

Op Android

Om de batchmodus te gebruiken om meerdere afbeeldingen tegelijk te bewerken en ze vervolgens te exporteren:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer Batch-modus op de pagina Maken.

2. Selecteer Batch starten.

3. Selecteer alle afbeeldingen die u wilt bewerken en selecteer vervolgens Toevoegen.

4. Kies een sjabloon voor uw afbeeldingen.

5. [Optioneel] Gebruik Grootte wijzigen om een grootte en oriëntatie voor uw afbeeldingen in te stellen.

6. [Optioneel] Gebruik Positie om de uitlijning van het hoofdobject in uw afbeeldingen in te stellen.

7. Selecteer een afbeelding om deze te bewerken.

8. Gebruik de bewerkingsfuncties om de afbeelding te wijzigen. Als u bijvoorbeeld de achtergrond wilt wijzigen, selecteert u Achtergrond en vervolgens Vervangen. Kies een achtergrondafbeelding en selecteer X en vervolgens Klaar.

9. Ofwel

• Selecteer het pijl-terug-pictogram < en selecteer dan Toepassen op batch. Dit brengt dezelfde wijzigingen aan in alle afbeeldingen in de batch

• Selecteer Volgende om de volgende afbeelding in de batch weer te geven. Op deze manier kunt u elke afbeelding handmatig bewerken

10. Als je klaar bent met je wijzigingen, selecteer je Terug ( < ) om terug te keren naar de Batch-pagina.

11. Bij de prompt selecteert u Toepassen op alles. Photoroom zal uw meest recente wijzigingen toepassen op alle afbeeldingen in de batch (zie opmerking aan het einde van de procedure).

12. Selecteer Exporteren om uw afbeeldingen op te slaan. U hebt ook de optie Opslaan in galerij en Delen met anderen via bericht, sociale media enz. Zie Een ontwerp exporteren voor meer informatie.

Opmerking: Wanneer u Alles toepassen gebruikt, zoekt Photoroom de batchafbeelding die u het meest recent hebt bewerkt. Het past dan dezelfde wijzigingen toe op alle andere afbeeldingen in de batch.

Stel bijvoorbeeld dat u afbeelding 1, 2 en 3 bewerkt en vervolgens de wijzigingen op alle afbeeldingen toepast. Photoroom past de wijzigingen die je hebt gemaakt op afbeelding 3 toe op elke afbeelding in de batch. De individuele wijzigingen die u aanbracht in afbeelding 1 en 2 gaan verloren, aangezien deze ook dezelfde wijzigingen krijgen als afbeelding 3.

Tip: Heb je de Apply to all prompt gemist? Om deze opnieuw weer te geven, selecteer je een afbeelding in de batch om deze te bewerken en selecteer je vervolgens het pictogram Terug.