Tekst toevoegen aan een ontwerp
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoewel een foto meer zegt dan duizend woorden, zijn er momenten waarop tekst echt belangrijk is voor je ontwerpen. Je wilt bijvoorbeeld speciale aanbiedingen, productspecificaties of contactgegevens toevoegen.

Selecteer de link voor je apparaat om te leren hoe je tekst kunt toevoegen en vormgeven:

Op iPhone en iPad

Tekst toevoegen aan een ontwerp op iPhone of iPad:

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en upload een afbeelding. Of selecteer Uw ontwerpen en selecteer een van uw bestaande ontwerpen.

2. Selecteer een sjabloon.

3. Selecteer Tekst.

4. Kies een tekststijl uit de opties of selecteer Bladeren om uit een lijst te kiezen.

5. Voer je tekst in.

6. Gebruik vingerbewegingen om de tekst te verplaatsen en het formaat aan te passen.

Stappen 7-15 zijn optionele stappen om de tekst te bewerken.

7. Selecteer een kleurencirkel of de kleurkiezer om de kleur van de tekst te wijzigen.

8. Selecteer Stijl om een andere stijl voor de tekst te kiezen.

9. Selecteer Lettertype om het lettertype voor de tekst te wijzigen.

10. Pas in het gedeelte Uiterlijk de grootte, regelafstand, letterafstand aan en voeg een achtergrondkleur toe voor het tekstvak.

11. Gebruik de instellingen voor Uitlijning om de positionering van de tekst te wijzigen.

12. Gebruik de instellingen Aanpassen om de Ondoorzichtigheid (transparantie) van de tekst in te stellen.

13. Gebruik de instellingen Transformeren om de tekst te roteren of te spiegelen.

14. Gebruik de Schaduwinstellingen om het schaduweffect op de tekst toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

15. Gebruik de Outline instellingen om de contour rond de tekst toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

16. Selecteer Gereed.

Tip: Als u Klaar selecteert en vervolgens besluit dat u nog meer wijzigingen wilt aanbrengen, selecteer dan de tekstlaag om terug te keren naar de instellingen voor tekstbewerking.

Op Android

Tekst toevoegen aan een ontwerp op een Android-toestel:

(Video toont Photoroom op Android)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto en upload een afbeelding. Of selecteer Uw ontwerpen en selecteer een van uw bestaande ontwerpen.

2. Selecteer een sjabloon.

3. Selecteer Tekst.

4. Kies een tekststijl uit de opties of selecteer Bladeren om uit een lijst te kiezen.

5. Voer je tekst in.

6. Gebruik vingerbewegingen om de tekst te verplaatsen en het formaat aan te passen.

Stappen 7-16 zijn optionele stappen voor het bewerken van de tekst.

7. Selecteer een kleurencirkel of de kleurkiezer om de kleur van de tekst te wijzigen.

8. Selecteer Stijl om een andere stijl voor de tekst te kiezen.

9. Selecteer Lettertype om het lettertype voor de tekst te wijzigen.

10. Pas in het gedeelte Uiterlijk de grootte, regelafstand, letterafstand aan en voeg een achtergrondkleur toe voor het tekstvak.

11. Gebruik de instellingen voor Uitlijning om de positionering van de tekst te wijzigen.

12. Gebruik de instellingen Aanpassen om de Ondoorzichtigheid (transparantie) van de tekst in te stellen.

13. Gebruik de instellingen Transformeren om de tekst te roteren of te spiegelen.

14. Gebruik de Schaduwinstellingen om het schaduweffect op de tekst toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

15. Gebruik de Outline instellingen om de contour rond de tekst toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

16. Gebruik de Reflectie-instellingen om een reflectie-effect toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

17. Selecteer Gereed.

Tip: Als u Gereed selecteert en vervolgens besluit dat u nog meer wijzigingen wilt aanbrengen, selecteer dan Lagen. Selecteer de tekstlaag om naar de bewerkingsinstellingen te gaan.

Op de webapp

Tekst toevoegen aan een ontwerp op de Web App (desktop) versie van Photoroom:

(Video toont Photoroom Web App)

1. Zorg ervoor dat u zich in de werkruimte bevindt waar u de afbeelding wilt opslaan.

2. Klik op de pagina Creëer op Selecteer een foto en upload een afbeelding. U kunt ook Uw ontwerpen selecteren en een van uw bestaande ontwerpen selecteren.

3. Selecteer een sjabloon of gebruik de standaard witte achtergrond.

4. Selecteer Tekst toevoegen.

5. Dubbelklik in het tekstvak en voer de tekst in.

Stappen 6 tot 17 zijn optioneel.

6. Gebruik de handgrepen op het tekstvak om:

• Het formaat van het tekstvak aan te passen

• De positie van de tekst te wijzigen

• De tekst te roteren.

7. Kies een tekststijl uit de opties in de linker zijbalk.

8. Gebruik de uitlijningsinstellingen om de positie van de tekst te wijzigen.

9. Selecteer Lettertype om het lettertype voor de tekst te wijzigen. Sommige lettertypes hebben een extra veld om vet, cursief en andere effecten te kiezen.

10. Gebruik de Tekstkleur instellingen om de kleur van de letters te veranderen.

11. Gebruik de instellingen voor Achtergrondkleur om een gekleurde achtergrond achter de tekst toe te voegen of te verwijderen.

12. Gebruik de instellingen Transformeren om de tekst te verplaatsen, te roteren of het perspectief van de tekst te veranderen. Je kunt ook een tegeleffect toevoegen.

13. Gebruik de instellingen Aanpassen om de weergave-instellingen voor de tekst te wijzigen, zoals helderheid, tint en ondoorzichtigheid (transparantie).

14. Gebruik de Schaduwinstellingen om het schaduweffect op de tekst toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

15. Gebruik de Outline instellingen om de contour rond de tekst toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

16. Gebruik de Reflectie-instellingen om een reflectie-effect toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

17. Selecteer Download om een lokale kopie van het ontwerp te downloaden.

18. Selecteer Home.

Je ontwerp wordt opgeslagen in Je inhoud.