Een achtergrond verwijderen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Photoroom kan snel de achtergrond van je foto's verwijderen. Je kunt er dan voor kiezen om de achtergrond te vervangen of transparant te maken.

Selecteer de link voor uw apparaat voor instructies:

Op iPhone en iPad

Een achtergrond van een foto verwijderen op iPhone en iPad

(Video toont achtergrond verwijderen op iPhone)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto of Achtergrond verwijderen.

2. Kies een foto op uw apparaat of selecteer Camera om een nieuwe foto te maken.

Photoroom verwijdert de achtergrond van de foto automatisch.

Tip: U kunt de functie Uitsnijden gebruiken om de randen van de resterende delen van de foto te verfijnen. Zie voor meer informatie Uitknippen met assistentie gebruiken op mobiele apparaten

3. Selecteer een sjabloon.

Je moet een sjabloon kiezen zodat je afbeelding een achtergrond heeft. Voor een lege achtergrond kies je de sjabloon Transparant. Je kunt ook kiezen uit de vele beschikbare sjablonen

4. Selecteer het pictogram Exporteren in de bovenhoek (of Exporteren onderaan)

5. Gebruik op de pagina Exporteren de opties om uw ontwerp op te slaan of te delen en selecteer vervolgens Gereed.

Photoroom slaat uw afbeelding op in Uw ontwerpen op de pagina Uw inhoud.

Als u een foto bewerkt, slaat Photoroom uw wijzigingen automatisch op. Als u alleen de achtergrond verwijdert, moet u Exporteren en Gereed selecteren om het op te slaan.

Op Android

Zo verwijdert u een achtergrond van een foto op een Android-apparaat:

(Video toont het verwijderen van een achtergrond op een Android-telefoon)

1. Selecteer op de pagina Maken de optie Starten vanaf foto of Achtergrond verwijderen.

2. Kies een foto van uw apparaat of selecteer Camera om een nieuwe foto te maken.

Photoroom verwijdert de achtergrond van de foto automatisch.

Tip: U kunt de functie Uitsnijden gebruiken om de randen van de resterende delen van de foto te verfijnen. Zie voor meer informatie Uitknippen met assistentie gebruiken op mobiele apparaten

3. Selecteer een sjabloon.

Je moet een sjabloon kiezen zodat je afbeelding een achtergrond heeft. Voor een lege achtergrond kies je de sjabloon Transparant. Je kunt ook kiezen uit de vele beschikbare sjablonen

4. Selecteer het pictogram Delen in de bovenhoek

5. Selecteer Gereed op de pagina Exporteren.

Photoroom slaat uw afbeelding op in Uw ontwerpen op de pagina Uw inhoud.

Als u een foto bewerkt, slaat Photoroom uw wijzigingen automatisch op. Als u alleen de achtergrond verwijdert, moet u Delen en Gereed selecteren om de afbeelding op te slaan.

Op de webapp

Als u de webapp wilt gebruiken om de achtergrond van een foto te verwijderen

(Video toont achtergrond verwijderen met Photoroom Web App)

1. Sleep op de pagina Maken een afbeelding naar het vak. U kunt ook op de knop + Selecteer een foto klikken en een foto van uw computer kiezen.

Photoroom verwijdert de achtergrond van de foto automatisch

2. Kies een sjabloon en selecteer vervolgens Pas nieuwe sjabloon toe.

Je moet een sjabloon kiezen zodat je afbeelding een achtergrond heeft. Voor een lege achtergrond kiest u de sjabloon Transparant. Je kunt ook kiezen uit de vele beschikbare sjablonen

3. Selecteer Downloaden om een lokale kopie van uw afbeelding te downloaden.

4. Selecteer Terug.

Photoroom slaat uw afbeelding op in Designs in het gedeelte Uw inhoud.